Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σε 12 χρόνια μπορεί να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης η Σκορδέλη και οι άλλοι τρεις!

- Ισόβια και για τους τέσσερις κατηγορούμενους αποφάσισε ομόφωνα το Κακουργιοδικείο
- Κλάματα, ένταση, σπρωξίματα, βρισιές και κατάρες συνέθεσαν το σκηνικό στην αυλή του δικαστηρίου.
- Απίστευτο θράσος, χτύπησαν δημοσιογράφους οι συγγενείς της Σκορδέλη έξω από το Δικαστήριο

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας έπεσαν οι τίτλοι τέλους της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πέρα των τριών χρόνων.

Ένοχοι στις κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης και της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου κρίθηκαν οι Ανδρέας Γρηγορίου 33 χρόνων, κρεοπώλης από το Τσέρι, Τάσος Κρασοπούλης 37 χρόνων, δημόσιος υπάλληλος από τα Πέρα Ορεινής, Έλενα Σκορδέλη 42 χρόνων, τηλεπαρουσιάστρια από τα Πέρα Ορεινής και Γρηγόρης Ξενοφώντος 29 χρόνων, υδραυλικός από τη Λευκωσία.

Η καταδίκη των τεσσάρων μεταφράζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ισούται με φυλάκιση μέχρι το τέλος της ζωής του ενόχου. Αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης μπορεί να κάνει ένας κρατούμενος μετά από την πάροδο 12 χρόνων στη φυλακή.

Το αιτιολογικό της ετυμηγορίας ανέγνωσε ο δικαστής Νικόλαος Σάντης, ο οποίος ανέφερε πως η μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση, Φάνου Χατζηγεωργίου, θεωρείται αξιόπιστη.

Όπως είπε ο κ. Σάντης, η υπεράσπιση δεν κατάφερε να πλήξει την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα. «Έδειχνε άτομο που έλεγε την αλήθεια. Ήταν γλαφυρός και σταθερός στις απαντήσεις του. Το δικαστήριο δεν εντόπισε κάτι που να παραπέμπει σε αλλότρια κίνητρα τη μαρτυρία Χατζηγεωργίου», είπε.

Ανέφερε ακόμα πως «οι τοποθετήσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας δεν είναι μόνο αληθείς, αλλά εκπηγάζουν από τη θέλησή του να πει όλη την αλήθεια στους ανακριτές», προσθέτοντας ότι η μαρτυρία του χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό και ετοιμολογία.

Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου λύτρωσε τους συγγενείς του θύματος, ενώ οι συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα, εκτοξεύοντας απειλές, υβρίζοντας τους δικαστές και προπηλακίζοντας δημοσιογράφους.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Άντη Χατζηκωστή ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα της Έλενας Σκορδέλη και του Τάσου Κρασοπούλη στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου λιποθύμησε.

Αμέσως μετά σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συγγενών των καταδικασθέντων από τη μία πλευρά και δημοσιογράφων και αστυνομικών από την άλλη.

Με επίλογο την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, η υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή έφτασε σήμερα στο τέλος της, με την απόφαση του δικαστηρίου να αποτελείται από κείμενο 380 σελίδων.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν και κατέθεσαν πέραν των 150 μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ κατά την παρουσίαση της υπόθεσης συγκεντρώθηκαν έντεκα χιλιάδες σελίδες πρακτικών και πέραν των εννιακοσίων τεκμηρίων.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου