Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΜΒΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ GAY ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ & ZOYME ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

Κι όμως ο 21ος αιώνας θεωρείται ο αιώνας θέσπισης των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών και η δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας.

Η Γαλλία, παρά τον επεισοδιακό χαρακτήρα, κατάφερε να θεσπίσει την ισότητα στον γάμο και να αποτελεί τη 15η χώρα η οποία σέβεται εμπράκτως τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, η ύπαρξη ενός προοδευτικού προέδρου που υπερασπίζεται με σθένος τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κάνει ολοένα και περισσότερες πολιτείες να θέλουν να κάνουν το ίδιο. Σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, η αποδοχή των πολιτών στη διαφορετικότητα αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ να ισχυροποιούνται ενώ ομοφυλόφιλα άτομα τα οποία έχουν δημοσίως μιλήσει για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, διαπρέπουν στην πολιτική ζωή στις τέχνες και στον επιχειρηματικό κόσμο.Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγα τα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία παντρεύονται και επιθυμούν υιοθετημένα ή βιολογικά παιδιά.

Παρά τις θετικές εξελίξεις στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Αλήθειας, η Κύπρος, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει αποτύχει εμπράκτως, στο να αποβάλει τον πουριτανισμό, τη σεμνοτυφία και τα στερεότυπα από το παχύ της δέρμα. Μία κοινωνία η οποία περηφανεύεται για τον φιλελευθερισμό της, την πρόοδο και τη δημοκρατικότητά της, παρακολουθεί αμήχανα, την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων στην ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. 

Κι όμως σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφοριες του ShowTime-cy, στην Κύπρο αυτή την στιγμή ζουν τουλάχιστον έξι ζευγάρια Κύπριοι οι οποίοι είναι παντρεμένοι και όπως οι ίδιοι μας εξομολογουνται ζουν την απόλυτη ευτυχία δίπλα στον άνθρωπο τους. Ενα από τα ζευγάρια, ο ένας κατάγεται από την Πάφο και ο άλλος από την Λευκωσία είναι πλέον παντρεμένοι και μετακόμισαν στην Πρωτευούσα. 

"Με τον Π.... Έχουμε παντρευτεί από το 2011 κρυφά στο Άμστερνταμ και από τότε ζούμε αρμονικά μαζι" είναι οι πρώτες του δηλώσεις αποκλειστικά στο ShowTime-cy και συνεχίζει "Δυστυχώς όμως και το τονίζω οι γονείς μας δεν το γνωρίζουν αυτό γιατί η Κύπρος ήταν και παραμένει μια κλειστή και απάνθρωπη κοινωνία για αυτά τα θέματα. Έτσι προτιμήσαμε να πούμε στους γονείς μας ότι απλά συγκατοικούμαι σαν δυο πολύ καλοί φίλοι"
Πως όμως είναι η ζωή ενός ομοφυλόφιλου παντρεμένου ζευγαριού στην Κύπρο ;"Νιώθουμε κατατρεγμένοι και αποστασιοποιημένοι από παντού. Φοβόμαστε να μιλήσουμε ελεύθερα μήπως κάποιος καταλάβει κάτι, μήπως φτάσει στα αυτιά των δικών μας. Ζούμε στο σπίτι μια φυσιολογική ζωή και έξω μια στημένη και καλά σκηνοθετημένη ζωή λόγω των όμοφοβικων αντιλήψεων της Κύπρου. Όλο αυτό μας σκοτώνει ψυχολογικά και κάνουμε κλειστή παρέα με λίγα άτομα που ξέρουν για μας." 

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στην κυπριακή κοινωνία και τι στους πολιτικούς μας"Επιτέλους πρέπει να μας αποδεχτεί η κοινωνία και να καταλάβει πως είμαστε και εμείς άνθρωποι με αισθήματα και όχι αρρωστημένα όντα όπως κάποιοι μας αντιμετωπίζουν. Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και επιτέλους η κυβέρνηση της Κύπρου πρέπει να πει το μεγάλο ναι στους γάμους των ομοφυλοφίλων. Η Κύπρος έχει αρκετούς gay και υπάρχουν πλέον και πολλά ζευγάρια ξένους που θέλουν το νησί μας ως παράδεισος συμβίωσης δυο ομοίων ανθρώπων και όχι ως κόλαση. Και όσοι αντιδρούν πρέπει να σκεφτούν πως αύριο ίσως και το δικό τους παιδί να είναι ομοφυλόφιλο και να το δεχτούν ως έχει. Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά και όχι δέκα πίσω ..."

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από έρευνα που κάνει τα τελυταία 24ωρα το ShowTime-cy στην Κύπρο, υπάρχουν τρεις τουλάχιστον γυναίκες - μητέρες οι οποίες έχουν χωρίσει από τους άνδρες τους και πλέον ζουν με τις κοπέλες τους σαν κανονικά ζευγάρια.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

1 comments:

  1. Παιδιά δεν είναι η κοινωνία που έχει το πρόβλημα στην Κύπρο αλλά εμείς οι ίδιοι οι gay! Ο σεβασμός κερδίζεται δεν επιβάλλεται και από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας αρκετά για να είμαστε ανοιχτοί για την σεξουαλική μας ταυτότητα τότε δεν θα έπρεπε να περιμένουμε από τους άλλους να μας σεβαστούν! Εμείς θα αλλάξουμε την κοινωνία δίνοντας καινούργια πρότυπα. Από την στιγμή που κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, και φοβόμαστε μην μας βγει το όνομα, δηλώνοντας συγκάτοικοι αντί για ζευγάρι τότε πως περιμένουμε οι κοινωνία να μας δεχτεί; Εγώ ήμουν ανοιχτά gay ακόμα και στον στρατό και η αντιμετώπιση που είχα από τους συμφάνταρους μου ήταν απερίγραπτη! Όλοι με αντιμετώπιζαν με τρομερό σεβασμό σε βαθμό που δεν το πίστευα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να ανοιχτείς σε συγγενείς και φίλους αλλά άμα δεν το κάνουμε δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ η κοινωνία μόνο με τα πρότυπα της τηλεόρασης, είδατε τι έγινε με τους 7 ουρανούς! Τα αγαθά κόποις κτώνται και αν δεν βγάλουμε αρχίδια να ξεκινήσουμε εμείς την αλλαγή αυτή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή