Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Άγγιξε κόκκινο η κόντρα στο ΔΗΚΟ

Τρεις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, τα επιτελεία Μάριου Καρογιάν και Νικόλα Παπαδόπουλου βγάζουν προς τα έξω τη μεταξύ τους αντιπαράθεση χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς. Το θέμα του μητρώου μελών, καθώς και οι καταχωρήσεις στον Τύπο από το επιτελείο Παπαδόπουλου άναψαν για τα καλά τα αίματα ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στο ΔΗΚΟ.

Η αρχή έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ την Παρασκευή, οπότε το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου επικρίνει έντονα τον Μάριο Καρογιάν για την άρνηση του συλλογικού οργάνου να δοθεί και στον ανθυποψήφιο του προέδρου του κόμματος το μητρώο μελών. Την ίδια ώρα, το επιτελείο Καρογιάν επιτίθεται κατά του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου για τρεις καταχωρήσεις στον ημερήσιο Τύπο σε σχέση με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο τα μέλη του ΔΗΚΟ να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Το επιτελείο Καρογιάν κάνει λόγο για ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις με ψευδείς παραστάσεις.

Στην πρώτη του απάντηση το επιτελείο Παπαδόπουλου χαρακτηρίζει «αναμενόμενη την επίθεση που εξαπέλυσε το επιτελείο του συναγωνιστή Μάριου Καρογιάν εναντίον του Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή τις καταχωρήσεις της Ομάδας Στήριξης Νικόλα Παπαδόπουλου». Σημειώνουν ακόμα ότι οι καταχωρήσεις στον Τύπο είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τους ΔΗΚΟϊκούς, καθώς ο κ. Καρογιάν αρνείται επίμονα να δώσει στον Νικόλα Παπαδόπουλο το μητρώο μελών του ΔΗΚΟ, το οποίο αξιοποιεί ο ίδιος για την εκστρατεία του.

Ως προς την πληρωμή διαφημίσεων, το επιτελείο Παπαδόπουλου τη θεωρεί επίσης αναμενόμενη, καθώς «το επιτελείο Καρογιάν δεν πληρώνει απολύτως τίποτε». Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν «το επιτελείο Καρογιάν χρησιμοποιεί καθημερινά το έμμισθο προσωπικό του ΔΗΚΟ προκειμένου να κάνει προεκλογική εκστρατεία προς όφελος του κ. Καρογιάν και χρησιμοποιεί καθημερινά τις τηλεφωνικές γραμμές του ΔΗΚΟ για τον ίδιο λόγο, επιβαρύνοντας έτσι τα ταμεία του κόμματός μας».

Αντιδρώντας το επιτελείο Καρογιάν εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «έχουμε να κάνουμε με μια νοοτροπία που ουδεμία σχέση έχει με τις δημοκρατικές πεποιθήσεις και γενικότερα με τη δημοκρατική κουλτούρα που για τριάντα επτά χρόνια υπηρετεί το Δημοκρατικό Κόμμα». Περαιτέρω σημειώνουν πως «αν κάποιοι, είτε ηθελημένα είτε άθελα τους, επιχειρούν για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, να δημιουργήσουν συνθήκες διχασμού και διάσπασης του κόμματος, πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κόσμος του ΔΗΚΟ διαθέτει και κρίση άλλα και τη βούληση να υπερασπιστεί την ενότητα και τη συνοχή του κόμματος και να θέσει στο περιθώριο όσους, είτε από απερισκεψία είτε από μικροπολιτικούς νοσηρούς τακτικισμούς, υποσκάπτουν και ναρκοθετούν το κόμμα».

Ως προς το ερώτημα που θέτει η ομάδα στήριξης του κ. Παπαδόπουλου για το ποιον εμπιστεύονται για πρόεδρο του ΔΗΚΟ απαντούν… «τον Μάριο Καρογιάν, φυσικά».

Επανερχόμενη η Ομάδα Στήριξης Νικόλα Παπαδόπουλου καλεί το επιτελείο Καρογιάν να δώσει απαντήσεις για την επίμονη άρνηση του νυν προέδρου του κόμματος να δώσει το μητρώο μελών του ΔΗΚΟ στον Νικόλα Παπαδόπουλο, για τη χρησιμοποίηση του έμμισθου προσωπικού του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Κάρογιαν και για τη χρησιμοποίηση των τηλεφωνικών γραμμών του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Καρογιάν.

Το μητρώο δεν είναι αμπελοχώραφο

Στην κόντρα γύρω από το μητρώο μελών του ΔΗΚΟ παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άγγελος Βότσης, παραπέμποντας στις αποφάσεις που έλαβε το Εκτελεστικό Γραφείο. Σύμφωνα με τον κ. Βότση, «η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για διαφύλαξη του μητρώου μελών του κόμματος πηγάζει, από τη μια, από την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μελών του κόμματος (αναφέρω ότι την τελευταία περίοδο είχαμε ιδιαίτερα αυστηρές υποδείξεις από τον αρμόδιο Επίτροπο) και, από την άλλη, από την υποχρέωση των συλλογικών Οργάνων για προστασία του ίδιου του κόμματος, που στο παρελθόν, με την καταχρηστική χρήση του μητρώου μελών του κόμματος και τη διαρροή του σε άλλα πολιτικά κόμματα και προεδρικούς υποψήφιους, όπως δυστυχώς συνέβη και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, μετετράπη σε αμπελοχώραφο κάποιων».

Στη δήλωσή του ο κ. Βότσης σημειώνει επίσης ότι το ΕΓ έχει τη θέση πως η διαφύλαξη του μητρώου μελών του κόμματος είναι μια διαχρονική υποχρέωση και στις περιπτώσεις που στο παρελθόν παρακάμφθηκε, έγινε κατά τρόπο αυθαίρετο, ετσιθελικό, παράτυπο και αντικανονικό.

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, είναι αυθαίρετος και εντελώς παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου εξυπηρετεί την όποια σκοπιμότητα και στοχοποιεί τον όποιο υποψήφιο. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια να παρουσιαστεί το όλο θέμα ως άρνηση του προέδρου του κόμματος κρίνεται το λιγότερο ως άστοχη, άτοπη και άδικη.

Κι ενώ τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν του ελέγχου, ο κ. Βότσης αναφέρει στη δήλωσή του πως το ΕΓ «θα επεξεργαστεί κώδικα δεοντολογίας, βασικοί άξονες του οποίου πρέπει να είναι η διαφύλαξη των αρχών της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, του αλληλοσεβασμού και, φυσικά, της αλήθειας, η οποία δεν πρέπει να ταλαιπωρείται από κανέναν»

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου