Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ATP - Ο Ρότζερ ο κορυφαίος όλων.. ever!

Mπορεί η κουβέντα για τον G.O.A.T. να έχει φουντώσει ανάμεσα στους υποστηρικτές των δύο "αιωνίων", κυρίως λόγω των πρόσφατων επικών κατορθομάτων του Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο ο Ισπανός υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Ρότζερ Φέντερερ καθώς ο Ελβετός είναι ο κορυφαίος όλων και όλων των εποχών!

Ο απεριόριστος σεβασμός που τρέφει για τον Ρότζερ Φέντερερ, φάνηκε άλλη μια φορά εντός court, όταν ο Ράφαελ Ναδάλ δεν πανηγύρισε τη χθεσινή του νίκη για τα ημιτελικά του ATP World Tour Finals ενώ, όπως κάνει και με όλους τους αντιπάλους του, χειροκρότησε τον Ελβετό καθώς εκείνος αποχωρούσε ηττημένος απ'την Ο2 Arena.

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο ρεκόρ που έχει κόντρα στον αιώνιο αντίζηλό του (22-10), ο Ναδάλ παραδέχθηκε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο σπουδαιότερος τενίστες που έχει γνωρίσει ποτέ το άθλημα ενώ αν με κάποιον μπορεί να συγκριθεί ο Ελβετός είναι ο Ροντ Λέιβερ και όχι ο ίδιος.

"Είναι 100% δίκαιο ο κόσμος να υποστηρίζει ότι ο Φέντερερ είναι ο καλύτερος στην ιστορία και θα είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσει κάποιος τους αριθμούς του. Πάντα υποστηρίζω ότι είναι άδικο να αναλύεις την καριέρα οποιουδήποτε τενίστα, μόνο από τα Grand Slams. Όποιος είναι μέσα στο χώρο, γνωρίζει καλά ότι το τένις δεν είναι μόνο τα Grand Slams. Υπάρχουν κι άλλα πέρα από τα Majors. Ο Ρότζερ έχει απίστευτα ρεκόρ εκτός Grand Slam. Φυσικά και στα Grand Slams είναι αυτός με τα περισσότερα τρόπαια" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ, λίγο μετά τη σπουδαία νίκη του με 7-5, 6-3 επί του Ελβετού στο δεύτερο ημιτελικό του Λονδίνου.

Στη συζήτηση για τον κορυφαίο όλων των εποχών, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν βάζει τον εαυτό του αλλά τον Ροντ Λέιβερ, τον μοναδικό τενίστα στην ιστορία που έχει κατακτήσει δύο φορές το ημερολογιακό Grand Slam (και τα τέσσερα Majors την ίδια σεζόν).

"Δεν έχω δει τον Ροντ Λέιβερ να παίζει, όμως γνωρίζω την ιστορία του. Κατέκτησε και τα τέσσερα Majors, τόσο ως ερασιτέχνης (1962) όσο και σαν επαγγελματίας (1969). Οπότε σήμερα η ερώτηση δεν είναι ποιος είναι ο κορυφαίος στην ιστορία ανάμεσα σε μένα και τον Ρότζερ αλλά ανάμεσα στον Λέιβερ και τον Φέντερερ" πρόσθεσε ο πάντα σεμνός και ταπεινός, Ναδάλ.

Για τη δική του θέση στην ιστορία του αθλήματος, ο Ράφα είπε ότι αυτή θα την ορίσει ο χρόνος...

"Είμαι ακόμα 27 ετών. Έχω κάνει περισσότερα απ'όσα έχω ονειρευτεί. Ελπίζω να συνεχίσω να είμαι σε θέση να κερδίζω. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να το καταφέρω αυτό. Όταν θα ολοκληρώσω την καριέρα μου, θα δούμε που βρίσκομαι στην ιστορία του τένις"

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου