Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ετοιμάζονται για απεργίες στην CYTA

Έτοιμες να αντιδράσουν ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, εμφανίζονται οι πέντε συντεχνίες στην CYTA, εάν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση οι θέσεις τους στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ημικρατικού οργανισμού.

Σε κοινή συνεδρία τους, οι πέντε συντεχνίες ΕΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΕΠ, ΑΣΕΤ, και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, απειλούν με απεργιακά μέτρα εάν δεν συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι συντεχνίες ομόφωνα, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας ενημέρωση αλλά και διάλογο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, στο μοντέλο αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Προηγούμενη ενημέρωση
Την άμεση αντίδραση του συνόλου των συντεχνιών στην CYTA, προκάλεσαν τα όσα άφησε πίσω της το κλιμάκιο της Τρόικας για άμεση ιδιωτικοποίηση ημικρατικών, με πρώτη στην σειρά την CYTA.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι πέντε συντεχνίες του ημικρατικού οργανισμού ΕΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΕΠ, ΑΣΕΤ, και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πραγματοποιούν αυτή την ώρα κοινή συνεδρία, προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία των εργαζομένων στις διεργασίες, για ιδιωτικοποίηση του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Όπως μας είπε συντεχνιακός ο οποίος λαμβάνει μέρος στην κοινή συνεδρία, το κλίμα είναι έντονο με την συντεχνίες να έχουν βάλει στο τραπέζι ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, το αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Χάρη Γεωργιάδη.

Στην κοινή συνεδρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι συντεχνίες ζητούν διάλογο αλλά και εμπλοκή στις διεργασίες αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώς της CYTA.

Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα απεργιακά μέτρα με μονόωρες στάσεις εργασίας.

Source : www.kathimerini.com.cy 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου