Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ - Αναστέλλονται οι εκλογές

Με ανακοίνωσή της η Ομόνοια ενημερώνει ότι αναστέλλεται η διαδικασία των εκλογών. H Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση, που είναι ορισμένη στις 20 Νοεμβρίου 2013, μετατρέπεται σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Αιτία τα τελευταία γεγονότα σε βάρος του Λωρη Κυριάκου που ήταν παρών στη συνεδρία. Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε έκτακτη συνεδρία του, η οποία συγκλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ Κουκλιών, ασχολήθηκε με το θέμα των εκλογών και τις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με βάση τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν σχέση με την υποψηφιότητα του κ. Λώρη Κυριάκου.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Λώρης Κυριάκου πριν ακόμα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, υποχρεώθηκε να μην την υποβάλει, καταγγέλλοντας ότι μέλη της οικογένειάς του ήταν θύματα απειλών και εκφοβισμού, από διάφορους που θέλουν να λέγονται ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ.

Ο κ. Λώρης Κυριάκου κλήθηκε και παρέστη στην αρχή της συνεδρίας και ενημέρωσε σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε πολύωρη συνεδρία εξέτασε αυτό το θέμα, αλλά και το γενικότερο κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις αμέσως προηγούμενες μέρες, σε σχέση με τη διαδικασία των εκλογών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προβληματίστηκε έντονα για τους προπηλακισμούς και τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς και επιθέσεις που δέχονται διάφορα άτομα, τα οποία εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να υποβάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές και τα καταδικάζει απερίφραστα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να δηλώσει κατηγορηματικά ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ότι ο προαποκλεισμός υποψηφίων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Είναι προφανές, ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας που εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και είναι η θέση του Διοικητού Συμβουλίου ότι οι εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν υπό αυτές τις συνθήκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει, ως ο θεματοφύλακας του Σωματείου, να λάβει εκείνα τα μέτρα ούτως ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν δημοκρατικά και ο οποιοσδήποτε υποψήφιος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς φόβο να υποβάλει την υποψηφιότητά του και να προωθήσει τις θέσεις του.

Για τους πιο πάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του προέδρου, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1) Να αναστείλει τη διαδικασία των εκλογών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη (Δεν θα γίνονται δεκτές υποψηφιότητες).

2) Να μετατρέψει την Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση, που είναι ορισμένη στις 20 Νοεμβρίου 2013, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

3) Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα ζητήσει από τα μέλη του Σωματείου να εγκρίνουν πρότασή του, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνουν εκλογές και η θητεία του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου θα εξαντληθεί κανονικά, δηλαδή μέχρι και τον Μάιο του 2014, υπό την προεδρία του ιδίου. Οι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος του Σωματείου αποφάσισε να αλλάξει την αρχική απόφασή του για παραίτηση, οφείλονται στις έκτακτες και ειδικές περιστάσεις που έχουν δημιουργηθεί, όπως περιγράφονται πιο πάνω, που εμποδίζουν την ελεύθερη και δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών. Εάν η Έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν εγκρίνει την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε θα ορίσει η ίδια την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου είναι το ανώτατο όργανο, το οποίο έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί και να λάβει οριστικές αποφάσεις σε κρίσιμες περιστάσεις, όπως η παρούσα και οποιαδήποτε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα είναι οριστική και τελεσίδικη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του να διασφαλίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Σωματείου. Καλεί επίσης τον κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Θα πρέπει αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες να λειτουργήσουν όλοι με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μην επιτραπεί σε αντιδημοκρατικές και φασιστικές νοοτροπίες να επηρεάσουν τη λειτουργία του Σωματείου ή να ποδηγετήσουν τη θέληση των μελών του, όπως αυτή θα εκφραστεί δημοκρατικά και ελεύθερα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου». 

Source : www. 24sports.com.cy        


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου