Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αποδοκιμασίες και σφυρίγματα κατά του Φρανσουά Ολάντ

Η αστυνομία συνέλαβε 70 άτομα που επιχείρησαν να πλησιάσουν τον Γάλλο πρόεδρο

Αποδοκιμασίες και σφυρίγματα εναντίον του Γάλλου προέδρου στην Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, ενώ πολλοί ήταν οι διαδηλωτές που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και που συνεπλάκησαν με τις αρχές.

Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, 70 άτομα συνελήφθησαν όταν, κατά τον εορτασμό της επετείου της ανακωχής του 1918 που έφερε το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου, ο Γάλλος πρόεδρος έγινε αποδέκτης έντονων επεισοδίων και αποδοκιμασιών.

Κατά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αψίδα του Θριάμβου όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία για τους πεσόντες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας και σφυρίγματα από μεγάλο αριθμό διαμαρτυρόμενων.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα πρόκειται για ομάδες ατόμων που αντιτίθενται στην φορολογική πολιτική του προέδρου, αλλά και σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονται στον νόμο για την τέλεση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων, που φώναζαν «Ολάντ παραιτήσου, δικτάτορα, δεν θέλουμε τους νόμους σου».

Δεκάδες διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν τα κάγκελα και να κάνουν κατάληψη στο δρόμο από όπου θα περνούσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Ολάντ αποχώρησε από το σημείο υπό την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κάτω από τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας του πλήθους.

Source: http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου