Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τα sms δημιουργούν πρόβλημα ύπνου

Έρευνα Αμερικανών σε φοιτητές έδειξε ότι όσο περισσότερο κάνουμε texting τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε προβλήματα ύπνου.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychology of Popular Media Culture έγινε με τη βοήθεια πρωτοετών φοιτητών οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτηματολόγια.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους νέους πόσα μηνύματα στέλνουν και λαμβάνουν καθημερινά, καθώς και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν σε επίπεδο ύπνου, ευεξίας, ακαδημαϊκής επίδοσης και κοινωνικής συμπεριφοράς.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ότι όσο περισσότερα ήταν τα γραπτά μηνύματα τόσο χειρότερη ήταν και η ποιότητα του ύπνου. Παράλληλα, εντόπισαν συσχετισμό μεταξύ των μηνυμάτων και της ψυχολογικής κατάστασης των νέων, αν και αυτό εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα του στρες που αντιμετώπιζαν οι φοιτητές.

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για το γεγονός αυτός, όπως ο ήχος της ειδοποίησης για το γραπτό μήνυμα που μπορεί να μας ξυπνήσει την ώρα που κοιμόμαστε. Παράλληλα, μπορεί να αισθανθούμε πίεση να απαντήσουμε άμεσα αλλά και να ενοχληθούμε από το περιεχόμενο του μηνύματος.

Πηγή: http://www.ikypros.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου