Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σειρά του Μπερλουσκόνι να τρέμει τη Γερουσία

Ρώμη: Ξεκινά η τελευταία και καθοριστική συνεδρίαση της επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας που θα κρίνει εάν θα αποπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την αμετάκλητη καταδίκη του, μετά την -αποτυχημένη- απόπειρά του να ρίξει την κυβέρνηση Λέτα.

Ο Καβαλιέρε δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στη συνεδρίαση και υπογράμμισε την «βεβαιότητά» του ότι θα το δικαιώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ένδειξη πως και ο ίδιος θεωρεί πιθανότερη την δυσμενή για αυτόν έκβαση της διαδικασίας. Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκινά πριν το μεσημέρι της Παρασκευής και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Στην επιτροπή κυριαρχούν αντιτιθέμενοι στον Μπερλουσκόνι και σε περίπτωση που η ετυμηγορία προβλέπει εκδίωξη από τη Γερουσία, η απόφαση θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας. Τέτοια ψηφοφορία αναμένεται να γίνει σε δύο εβδομάδες.

Μετά από χρόνια πρωτόδικων αποφάσεων, εφέσεων, παραγραφών και ενδιάμεσης ψήφισης νόμων «ραμμένων» στα μέτρα του, ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε τον Αύγουστο οριστικά και αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για υπόθεση της Mediaset.

Η καταδίκη του επικυρώθηκε και η ποινή του σε φυλάκιση ενός έτους αναμένεται να εκτιθεί ως κατ' οίκον περιορισμός ή κοινωφελή εργασία -κάτι που νομικά θα τον θέσει αυτόματα εκτός πολιτικής σκηνής.

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου