Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ & ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

Λευκωσία: Ο τόπος μας κατέχει και μια ευρωπαϊκή πρωτιά που δεν προκαλεί θλίψη. 

Συγκεκριμένα, η Κύπρος καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς γαμήλιους τουριστικούς προορισμούς.

Από το σύνολο των τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο ένα ποσοστό της τάξης του 8,5% το πράττει για να τελέσει τον γάμο του στον τόπο μας. 

 Σύμφωνα με τη Λειτουργό Α΄ του ΚΟΤ, Αντιγόνη Καποδίστρια, ο γαμήλιος τουρισμός αποτελεί πολύ σημαντικό προϊόν για την Κύπρο τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα αφού κατέχει μερίδιο της τάξης του 8,5% στο σύνολο των τουριστικών αφίξεων.

 Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί αγορά προτεραιότητας με μερίδιο 51% και το οποίο αριθμεί σε περίπου 4000 τελετές. 
 
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2013, παρά το γεγονός ότι αποτελεί «γρουσούζικη» χρονιά για τους Άγγλους, παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2012, ενώ οι κρατήσεις για το 2014 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Το 2015, σύμφωνα με πληροφόρηση των επιχειρηματιών, αναμένεται ακόμη πιο υποσχόμενο. 

 Η κ. Καποδίστρια πρόσθεσε ότι η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς γαμήλιους προορισμούς, γεγονός που απέδωσε στους εξής λόγους: 
α) Οι απευθείας πτήσεις από κύρια και επαρχιακά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου,
 β) Η εύκολη και γρήγορη διαδικασία αίτησης και υποβολής δικαιολογητικών για εξασφάλιση της άδειας γάμου,
 γ) ο ήλιος και η θάλασσα, 
δ) η αγγλική γλώσσα,
 ε) η διοργάνωση γάμων στα μέτρα και στις απαιτήσεις των τουριστών, 
στ) ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των διοργανωτών γάμων, καθώς επίσης και των Λειτουργών Τέλεσης Γάμων των Δημαρχείων.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου