Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Απεργιακά μέτρα στις Βάσεις

Η αρχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις ορίστηκε για τις 18 του Οκτώβρη, ημέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις θα κατέλθουν σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Την απόφαση επικύρωσαν την Πέμπτη το απόγευμα, κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της ΣΕΚ Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της Συντονιστικής Επιτροπής των Συντεχνιών ΣΕΚ-ΠΕΟ για θέματα Βρετανικών Βάσεων, Χρίστο Τζιαπούρα, οι κινητοποιήσεις δεν αφορούν κάποια νέα εξέλιξη, αλλά ειλημμένη απόφαση αντίδρασης έναντι των περικοπών και των μέτρων λιτότητας που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν οι Βάσεις, στο όνομα της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο.

Ο συντεχνιακός επικαλέστηκε και την πρακτική της Διοίκησης των Βάσεων, που προχώρησε στην απόλυση 300 εργαζομένων την τελευταία τριετία, ενώ συνεχώς προβαίνει σε περικοπές και «εκπτώσεις» επί των κεκτημένων δικαιωμάτων τους. Όπως παρατήρησε ο κ. ο Χρίστος Τζιαπούρας, τη δίωρη στάση εργασίας της 18ης Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα αντίδρασης, που θα αποφασιστούν από την γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου