Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Άλλο ένα κρούσμα εξαπάτησης στην κυπριακή «αγορά»…

Προς δημοσίευση απέστειλε την πιο κάτω ενημέρωση η Αστυνομία Κύπρου. Φαινόμενο προσπάθειας εξαπάτησης του κοινό από επιτήδειο, ο οποίος με θράσος παρουσιάζεται ως γιατρός και εκμεταλλευόμενος ακόμη και την ψυχολογική συμπόνια, αποπειράται να αποσπάσει χρήματα…

H Αστυνομία, με αφορμή νέα κρούσματα προσπάθειας εξαπάτησης του κοινού με λόγια από επιτήδειο, ο οποίος παρουσιάζεται ως γιατρός και αποπειράται να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία, άγνωστος άντρας προφασιζόμενος ψευδώς ότι είναι γιατρός, καλεί τηλεφωνικώς ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένα πρόσωπα και ζητά χρήματα για δήθεν συγγενείς τους και μέλη της οικογένειάς τους, τα οποία όπως τους αναφέρει, είναι άρρωστα και έχουν άμεση ανάγκη από ιατρική φροντίδα.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ιδιαίτερα στις περιοχές Λατσιών και Γερίου και σε περίπτωση που δεχθεί οποιονδήποτε τέτοιο τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο να μην το εμπιστευτεί και να την ενημερώσει αμέσως.
Παρακαλείται γενικά το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό που φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά, να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου