Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κυπριακό: «Είμαστε σε θέση οδηγού», διαμηνύει η κυβέρνηση

Οι προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη έχουν βάλει την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέση οδηγού όσον αφορά το Κυπριακό, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως σε αυτήν τη θέση έφεραν την Κύπρο αφενός η πρόταση του Προέδρου για διορισμό διαπραγματευτή, που έγινε αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα και τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό, κι αφετέρου η εισήγηση του κ. Αναστασιάδη για απόδοση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο διεθνής παράγοντας», επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «βλέπει τις προτάσεις και ενστερνίζεται τις ανησυχίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και για το γεγονός ότι χρειάζεται ένα βήμα από πλευράς Τουρκίας, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου ότι όταν θα μπούμε σε συνομιλίες, εννοούμε όλες οι πλευρές αυτά που λέμε για λύση το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικά με τις διαρροές περί τ/κ πρότασης για την Αμμόχωστο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως για πρώτη φορά τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε επεξεργασία πρότασης από πλευράς Τουρκοκυπρίων για επιστροφή της Αμμοχώστου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει μεταφερθεί καμία τουρκική πρόταση για την Αμμόχωστο στην κυπριακή κυβέρνηση.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου