Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Από ανάκριση ο Κιττής – Συνεχίζονται οι ποινικές έρευνες για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Κορυφώνονται οι εξελίξεις όσον αφορά τη διερεύνηση του σκανδάλου για την αγορά τ/κ τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αλήθεια», χθες κλήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Cyta, Στάθης Κιττής, να καταθέσει σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς επίσης και για τις επιταγές που εντοπίστηκαν στο όνομά του και είχαν εκδοθεί από τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο κ. Κιττής προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς για τις επιταγές, παρουσιάζοντας μάλιστα και έγγραφα που αφορούν τις όλες ενέργειες και αποφάσεις του. Τα στοιχεία που παρέδωσε ο κ. Κιττής στους ανακριτές επιδόθηκαν χθες το απόγευμα στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ο οποίος και είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας. Στα χέρια του κ. Ερωτοκρίτου βρίσκονται όλα τα μέχρι τώρα ανευρεθέντα στοιχεία, μαρτυρίες και καταθέσεις προσώπων, ανάμεσα στα οποία και πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Παράλληλα, η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας βρίσκεται σε καλό δρόμο και εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα προκύψουν συγκλονιστικές εξελίξεις, καθώς τα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί -από έρευνες και ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση- ξεμπλέκουν το κουβάρι του σκανδάλου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί και παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για τις 2 Οκτωβρίου, ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης και οι λοχίες της ΚΥΠ Λευτέρης Μούσκος και Κώστας Μιαμιλιώτης, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν συνολικά 17 κατηγορίες.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου