Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ATP- Στο Ρίο το 2014 ο Ράφα

Ένα πολύ μεγάλο όνομα (το μεγαλύτερο στο χώμα), θα γιορτάσουν οι διοργανωτές του Rio Open την πρώτη έκδοση του τουρνουά στο tour της ATP από το 2014, με τον Ράφαελ Ναδάλ να δηλώνει από τώρα τη δέσμευσή του πως θα αγωνιστεί στο 500αρι τουρνουά της Βραζιλίας, 15 με 23 Φεβρουαρίου 2014.

Η άκρως επιτυχημένη φετινή συνταγή με την συμμετοχή μετά από πολλά χρόνια στο χωμάτινο swing της Λατινικής Αμερικής, έδειξε το δρόμο στον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος και του χρόνου θα επιστρέψει στη Νότια Αμερική για τουρνουά στο χώμα.

Ο κάτοχος δύο Grand Slam τίτλων τη φετινή σεζόν, θα πάρει μέρος στο πρώτο τουρνουά Rio Open που θα διεξαχθεί τον Φλεβάρη του 2014 και θα ανήκει στη σειρά ATP World Tour 500 ενώ θα είναι combined, φιλοξενώντας και γυναικείο τουρνουά το ίδιο διάστημα.

"Ανυπομονώ να παίξω στο Ρίο για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Έχω ακούσει τόσα πολλά για την πόλη και τώρα επιτέλους θα έχω τη δυνατότητα να ταξιδέψω εκεί. Ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι αν παίζω, νιώθω την αγάπη των Βραζιλιάνων" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ στην δήλωσή του ενόψει της συμμετοχής του στο τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το Rio Open εντάχθηκε στο καλεντάρι της ATP για το 2014, σε μια πιο γενική αθλητική πολιτική των Βραζιλιάνων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και καλύτερο ποδαρικό στο tour δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι διοργανωτές, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του κορυφαίου χωμάτινου τενίστα όλων των εποχών.

Ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά 8 τίτλους στο ίδιο Grand Slam, φέτος στο Γαλλικό Όπεν ενώ λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε τον 13ο Major τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open.

Το 2008 και το 2010 ο Ισπανός τερμάτισε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά τη φετινή εκπληκτική σεζόν που διανύει, είναι πολύ πιθανόν να τερματίσει για 3η χρονιά στην καριέρα του στην κορυφή της ATP.

Με μόλις τρεις ήττες στο παθητικό του φέτος, ο Ναδάλ έχει κατακτήσει 10 τίτλους και πραγματοποιεί μια απ'τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και μια απ'τις πιο επιβλητικές στην ιστορία της ATP.

Δύο Grand Slams (Roland Garros, US Open), πέντε Masters (Indian Wells, Madrid, Rome, Montreal, Cincinnati), δύο 500αρια (Ακαπούλκο, Βαρκελώνη) και ένα 250αρι στο Σάο Πάολο, είναι η φετινή εντυπωσιακή συγκομιδή του Ράφα.

Μαζί με τον Ναδάλ στο Ρίο, θα αγωνιστεί και ο συμπατριώτης του και Νο4 του κόσμου, Νταβίντ Φερέρ ενώ αναμένονται κι άλλες μεγάλες συμμετοχές στο νεόφερτο τουρνουά της ATP.

"Ο Ναδάλ είναι ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του αθλήματος. Η δέσμευσή του να αγωνιστεί στο Ρίο, μετατρέπει το τουρνουά ένα από τα πιο σημαντικά στο ATP World Tour. Θα είναι ένα από τα πολλά αστέρια του αθλητισμού που θα επισκεφτούν το Ρίο, ενόψει του FIFA World Cup και των Ολυμπιακών Αγώνων" είπε χαρακτηριστικά ο Μαρσία Καζ, υπεύθυνος της IMX Sports που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

Το Rio Open θα δώσει 1,25εκ. δολάρια στο ανδρικό τουρνουά και θα φιλοξενηθεί στο Jockey Club Brasileiro.

Πηγή: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου