Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ATP- H επιτυχία τον άλλαξε αρνητικά

Καιρό είχε ο Έρνεστς Γκούλμπις να απασχολήσει την επικαιρότητα με τις δηλώσεις του και ο εκρηκτικός, εντός κι εκτός court, Λετονός αποφάσισε να μιλήσει ξανά, αυτή τη φορά αναφερόμενος στον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον οποίον υποστήριξε ότι από τη στιγμή που κατέκτησε το πρώτο του Major στη Μελβούρνη, άλλαξε προς το χειρότερο.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τον Νόβακ Τζόκοβιτς από μικρή ηλικία, ο Έρνεστς Γκούλμπις διαπίστωσε μια αλλαγή συμπεριφοράς στον χαρακτήρα του Σέρβου από τη στιγμή που εκείνος καθιερώθηκε στους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Γκούλμπις και Τζόκοβιτς ήταν αχώριστοι κατά την κοινή τους διαμονή στην ακαδημία του Νίκι Πίλιτς στο Μόναχο, όπου μάλιστα έχουν παραδεχθεί και κάποιες εφηβικές τρέλες που έκαναν μαζί, ωστόσο η καλή σχέση δεν κράτησε όταν έγιναν επαγγελματίες και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του.

Ο 25χρονος Λετονός, Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Τζόκοβιτς άλλαξε χαρακτήρα, μόλις κατέκτησε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο στο Australian Open 2008.

"Τον ξέρω από τότε που ήμασταν 12 ετών. Προπονούμασταν και ζούσαμε μαζί στο ίδιο δωμάτιο στο Μόναχο. Θυμάμαι πως ήταν ένας πολύ φυσιολογικός και ωραίος τύπος. Όμως, όταν είχε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, το βλέμμα στα μάτια του άλλαξε. Το ένιωσα ότι άλλαξε. Δεν είναι ότι είχαμε κάποια διαφωνία απλά ένιωσα ότι άλλαξε και είναι κάτι που δεν μου αρέσει στους ανθρώπους. Μου αρέσουν οι δυνατοί χαρακτήρες που δεν επηρεάζονται από την πρώτη τους επιτυχία ή από τα λεφτά. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για μένα: να μην αλλάξω ποτέ" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκούλμπις.

Νωρίτερα στη χρονιά, ο Γκούλμπις είχε χαρακτηρίσει βαρετούς τους τέσσερις καλύτερους τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης, αναφερόμενος στις δηλώσεις τους μετά από αγώνες οι οποίες είναι κοινότυπες, κατασκευασμένες και επαναλαμβανόμενες.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο Λετονός επανέλαβε ότι οι κορυφαίοι τενίστες προσέχουν πολύ την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω, χαρακτηρίζοντάς τους μηχανές που βγάζουν λεφτά.

"Για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει μερικές φορές να προκαλώ τους άλλους. Έχω πει στο παρελθόν ότι ο Ναδάλ και οι υπόλοιποι κορυφαίοι είναι βαρετοί στις συνεντέυξεις τους. Όλοι λειτουργούν το ίδιο. Όλοι λένε τα ίδια. Εγώ δεν θέλω να γίνω όπως οι άλλοι, θέλω να είμαι διαφορετικός.

Οι κορυφαίοι είναι μηχανές που βγάζουν λεφτά. Αν πουν κάτι που δεν είναι σωστό, ίσως χάσουν λεφτά από συμβόλαια και αυτό το φοβούνται. Όταν ξεκινάς με ένα στυλ, συνεχίζεις με το ίδιο στυλ. Όπως για παράδειγμα ο Φέντερερ πάντα ήταν ένας Ελβετός κύριος και συνεχίζει να είναι. Αν έκανε κάτι διαφορετικό, κανείς δεν θα το κατανοούσε"

Πηγή: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου