Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παύλος Κοντίδης: O ξεχασμένος από το κράτος Ολυμπιονίκης!

Τον μοναδικό αργυρό ολυμπιονίκη που γέννησε το νησί και πολλά υποσχόμενο αθλητή Παύλο Κοντίδη εγκατέλειψε η Κυπριακή Δημοκρατία. Η καριέρα του Κύπριου αθλητή, που δοξάστηκε για την κατάκτηση του αργυρού στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στην ιστιοπλοΐα σήμερα κινδυνεύει, αφού οι αρμόδιοι έχουν αθετήσει τις υποσχέσεις τους για οικονομική στήριξη του.
«Ο Παύλος Κοντίδης αποτελεί πλέον την έμπνευση της νέας γενιάς, της νεολαίας της Κύπρου. Ο ΚΟΑ θεωρεί τον Παύλο ως πρότυπο και θα τον αξιοποιήσει ανάλογα ως Πρεσβευτή του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους», ανέφερε ο ΚΟΑ σε ανακοίνωση του στις 06.09.2012. Όλα αυτά όμως αποδείχθηκαν ευχολόγια.

Συγκεκριμένα ο ΚΟΑ είχε υποσχεθεί στον Παύλο Κοντίδη, το ποσό των 120.000 ευρώ ως πριμ για την κατάκτηση του αργυρού στους Ολυμπιακούς, τα έξοδα της προετοιμασίας του αλλά και των σπουδών. Σήμερα ο Κύπριος Ολυμπιονίκης δεν έχει λάβει σχεδόν τίποτα από τα πιο πάνω πέραν του μισθού του ο οποίος έρχεται και αρκετά αργοπορημένα.

Το 2012, τα έξοδα του Παύλου Κοντίδη προκειμένου να φτάσει στην μεγάλη επιτυχία ανήλθαν στις 125.000 ευρώ. ΚΟΑ, ΚΙΟ και ΔΟΕ μαζί, έδωσαν 40.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ούτε σοβαρό ενδιαφέρον από ιδιώτες χορηγούς.

Τα έξοδα του αθλητή, καλύπτει μέχρι σήμερα η οικογένεια του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, λόγω και της οικονομικής κρίσης, δυσκολεύεται να καταβάλλει. Στις 21 Μαϊου ο Παύλος Κοντίδης με επιστολή του ενημέρωσε τον ΚΟΑ ότι δεν θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες, σημειώνοντας ότι δεν είναι έτοιμος ούτε σωματικά αλλά ούτε ψυχολογικά, αφού δεν έχει προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε.

Ο ίδιος πάντως είναι ακούραστος εργάτης μέχρι και σήμερα και παρά τις αντιξοότητες και την απογοήτευση προσπαθεί να κρατηθεί δυνατός για να προσφέρει στην Κύπρο μεγαλύτερες επιτυχίες.

Το ερώτημα πάντως που προκύπτει, είναι πώς γίνεται ένας Ολυμπιονίκης που ανέβασε την Κύπρο στο ψηλότερο σκαλοπάτι του αθλητισμού να εγκαταλείπεται από την ίδια του τη χώρα, τη στιγμή που δίνονται μάχες για να στηριχθούν χρεοκοπημένοι οργανισμοί και σωματεία.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου