Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας σε «Κύπρου» και «Λαϊκή»

-Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών επεξεργάζονται ειδικό σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης
-Η Βουλή παρουσιάζεται έτοιμη να παρέμβει σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ικανοποιητικές ρυθμίσεις από τις τράπεζες
-Πρώτη δοκιμή για τις προθέσεις των διοικήσεων των τραπεζών τα σχέδιο για τις αφυπηρετήσεις


Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις, για τις προτάσεις της κυβέρνησης, σε ότι αφορά τη διασφάλιση των ταμείων προνοίας των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων.
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε ότι θα υπάρξει ειδικό σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης για τους εργαζόμενους στη Λαϊκή και στην Τράπεζα Κύπρου, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα της διοίκησης της τράπεζας, η ρύθμιση των προνοιών του σχεδίου.

Από τις ενδείξεις, συνέχισε ο κύριος Ομήρου, φαίνεται ότι θα υπάρξει επαρκής διασφάλιση των ταμείων προνοίας των εργαζομένων στις τράπεζες και του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης. 

Δέσμευση της Βουλής, όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της είναι ότι θα επαγρυπνεί για διασφάλιση των ταμείων, υποδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρξουν αποφάσεις για κάθε ταμείο ξεχωριστά. 

Η Βουλή παρουσιάζεται διατεθειμένη να παρέμβει, σε περίπτωση που υπάρξουν αυθαίρετες συμπεριφορές από την εργοδοσία των τραπεζών, ακόμη και καταθέτοντας, αν χρειαστεί, όπως είπε ο κύριος Ομήρου, πρόταση νόμου, σε περίπτωση που δεν κριθούν ως ικανοποιητικές οι ρυθμίσεις από πλευράς της κυβέρνησης. 

Πρώτη δοκιμαστική ενέργεια θα είναι το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των εργαζομένων στις τράπεζες. 
Το θέμα θα συζητηθεί και στην αρμόδια Επιτροπής Οικονομικών.


Πηγή: Newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δάνειο 100 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Κύπρο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου