Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Με το δεξί η ομάδα μπάσκετ.

Με εμφαντικό τρόπο μπήκε στους 15ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης η Εθνική μπάσκετ, κερδίζοντας εύκολα την Ανδόρα με 79-61. Ήταν το πρώτο φετινό  παιχνίδι για την ομάδα του Παναγιώτη Γιανναρά, η οποία θα βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.

Ο κόουτς πήρε την ευκαιρία και έδωσε συμμετοχή σε όλους τους παίκτες της 12αδας (ακόμα και σε Μιχαήλ - Λοϊζίδη), ενώ προσπάθησε να ρολάρει την ομάδα ενόψει της συνέχειας, όχι τόσο για τον αγώνα με το Σαν Μαρίνο (30/05 - 17:00, ώρα Κύπρου), όσο για τα ματς με Ισλανδία και Λουξεμβούργο που ακολουθούν, όπου θα κριθεί το χρυσό.

Είναι σημαντικό ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άντλησε πόντους από έντεκα διαφορετικούς παίκτες, ενώ δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο, ακόμα και όταν ήταν στο +23.
Ο αντίπαλος μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Εθνικής μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, μέχρι το 15-15 για την ακρίβεια, καθώς μετά οι διεθνείς πάτησαν γκάζι, έχτισαν διψήφια διαφορά πόντων και την κράτησαν στην τρίτη περίοδο, όταν η Ανδόρα έπαιξε το τελευταίο της χαρτί.
Τα ηνία στην επίθεση κρατούσαν Στυλιανού και Παντελή (με 2/4 τρίποντα), έχοντας από 13 πόντους, 12 πρόσθεσε ο Κινγκ και 11 ο Παντούρης. Καλό παιχνίδι έκανε ο Παλάλας με 7 πόντους, έχοντας προετοιμαστεί ελλιπώς λόγω τραυματισμού, 13 σημαντικά λεπτά πήρε ο Τρισόκκας, που επανέρχεται από τον τραυματισμό στα πλέι οφ.

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της Εθνικής στάθηκε στο ότι ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι αυτής της ομάδας, που προετοιμάστηκε μόλις για τρεις εβδομάδες, όπως είπε, ενώ σημείωσε πως υπάρχει νέο αίμα με νέο προπονητή και έξι καινούργιους παίκτες. Δεν δίστασε να χρήσει φαβορί του τουρνουά το Λουξεμβούργο, παρότι οι διοργανωτές κέρδισαν μόλις με 8 πόντους την Ανδόρα, στη δική τους πρεμιέρα.

Δεκάλεπτα: 22-15, 43-30, 60-47, 79-61
Κύπρος (Π. Γιανναράς): Παντελή 13 (2), Ραζής 3, Κινγκ 12, Στυλιανού 9(2), Παλάλας 7(1), Παντούρης 11, Ηλιάδης, Λοϊζίδης 2, Γκαρσία 8, Μιχαήλ 3 (1), Τρισόκκας 3, Θεοχαρίδης 3 (1).

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου