Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

China Glory: Ποιος είναι ο κινεζικός όμιλος.


Ο επενδυτικός όμιλος China Glory International Investment Group (CGIG) έχει κάτω από την ομπρέλα του δέκα επενδυτικές εταιρείες που ασχολούνται με τα ακίνητα, τις επενδύσεις ορυχεία, χρηματοοικονομικά ακόμη και με πολυτελή είδη.

Πληροφορίες του INBNews αναφέρουν ότι ο διάλογος με την Aristo Developers για συμφωνία σχετικά με το project Venus Rock διήρκησε τρεις μήνες. Οι ίδιες –καλά πληροφορημένες πηγές- αναφέρουν ότι ο όμιλος βρίσκεται στο ψάξιμο για γραφεία στη Λευκωσία. Στόχος της CGIG είναι να καταστήσει την Κύπρο ως τον πρώτο ευρωπαϊκό της προορισμό από τον οποίο θα επιχειρήσει να κάνει περαιτέρω επενδυτικές κινήσεις στην Ευρώπη.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ομίλου CGIG, Τσαρλς Ζιανγκ, τόνισε πως θα παραχωρήσει κάθε ευκολία προς τους Κινέζους επενδυτές (πολεοδομικές άδειες και λοιπές εγκρίσεις) ούτως ώστε και το Venus Rock όσο και άλλες επενδύσεις του ομίλου στην Κύπρο να μην κολλήσουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Με τη σειρά του ο κ. Ζιανγκ ανέλυσε το πλάνο του για επενδύσεις στην Κύπρο που άπτεται της αγοράς ακινήτων και κυρίως σε πολυτελή έργα. Φαίνεται ότι το παραλιακό μέτωπο Πάφου-Λεμεσού είναι αυτό που ελκύει τον μεγάλο επενδυτή από την Κίνα.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι o όμιλος CGIG επικεντρώνεται σε πολυτελή έργα τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες της Ασίας, δίχως όμως να έχει ακόμη κάνει βήματα στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί μεγάλο στόχο του κολοσσού.

Ορισμένα από τα έργα του ομίλου στην κινεζική αγορά ακινήτων είναι το Chateau-Glory International Apartments, The Summit Club και το No.9 Commercial Mansion.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου