Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δεν βρήκαν ούτε γιάφκες, ούτε όπλα

Άκαρπες οι έρευνες στις τοποθεσίες που υπέδειξε ο Τσεχιλίδης

Τουλάχιστον το ένα από τα δυο πρόσωπα που κατέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα είναι Κύπριος, με τους ισχυρισμούς του καταδίκου να διερευνώνται

Έλεγχο στις τοποθεσίες που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καταδίκου Ελλαδίτη Αναστάσιου Τσεχιλίδη, βρίσκονται δυο γιάφκες και όπλα για τρομοκρατικές ενέργειες, διενήργησαν οι ελληνικές Αρχές, χωρίς, ωστόσο, να εντοπιστεί οτιδήποτε, σύμφωνα με πληροφορίες. Επιπρόσθετα, πηγές ανέφεραν χθες ότι τουλάχιστον το ένα από τα δυο πρόσωπα που κατέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα είναι Κύπριος, με την Αστυνομία να συνεχίζει τη διερεύνηση των ισχυρισμών.

Ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης προέβη σε νέα κατάθεση, μετά την καταδίκη του, μαζί με τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο (ως εκτελεστές του πενταπλού φονικού) σε πέντε φορές διά βίου φυλάκιση. Πάντως, η ανακριτική ομάδα εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την εγκυρότητα των ισχυρισμών για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το μακελειό.

Σύσκεψη στο Αρχηγείο
Τα επόμενα βήματα των ανακριτών καθορίστηκαν χθες το πρωί σε πρωινή σύσκεψη στο Αρχηγείο, σε σχέση με την αξιολόγηση των ισχυρισμών που έδωσε κατά την προχθεσινή ανάκριση ο Τάσος Τσεχιλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΑΣ που βρίσκονται στην Κύπρο, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Πλήρης διερεύνηση»
Αυτό που ενδιαφέρει την κυπριακή Αστυνομία είναι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα, δήλωσε χθες βράδυ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες που έδωσε ο καταδικασθείς για την υπόθεση Αναστάσιος Τσεχιλίδης, σε πρόσφατη κατάθεσή του, διερευνώνται τόσο από την Αστυνομία της Δημοκρατίας όσο και από ανακριτές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσθεσε πως «έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις, έχουν έρθει και από την Ελλάδα αστυνομικοί ανακριτές, οι οποίοι έχουν και αυτοί πάρει κατάθεση από το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο τους έδωσε πληροφορίες για ενέργειες στην Ελλάδα, ανέλαβαν και εκείνοι να διερευνήσουν τις δικές τους πληροφορίες και προσπαθούμε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις πληροφορίες αυτές. Τουλάχιστον για εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει σαν κυπριακή αστυνομία είναι να διερευνήσουμε πλήρως το συγκεκριμένο έγκλημα».

Για τα ανταλλάγματα
Σε ερώτηση, κατά πόσον η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης του πενταπλού φόνου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να πει «οτιδήποτε περισσότερο, καθόσον αφορά το πόσο κοντά είμαστε ή πόσο μακριά».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης ζήτησε από την Αστυνομία κάποια ανταλλάγματα για να προχωρήσει και σε γραπτή κατάθεση, ο Υπουργός απάντησε πως δεν έχει υπόψη του «για οτιδήποτε ανταλλάγματα. Εκείνο το οποίο αυτήν τη στιγμή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Ανακρίνουν και τον Μαμαλικόπουλο
Σε ερώτηση κατά πόσο, μετά την καταδίκη των δύο δραστών, αναμένεται να «σπάσει» και ο εκτελεστής του πενταπλού φόνου, δηλαδή ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο Υπουργός απάντησε πως «δεν μπορεί να το πει κανένας αυτό».

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση που τηρεί ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο Ιωνάς Νικολάου είπε πως «δεν έχει ακόμα εκδηλώσει οποιαδήποτε πρόθεση, ούτε και αντίθεση για οτιδήποτε. Θα περιμένουμε», είπε, και πρόσθεσε ότι «ίσως στη συνέχεια να είναι και εκείνος διαφωτιστικός».


Source : www.sigmalive.com


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου