Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αποκαλυπτικό: Η επιστολή Αναστασιάδη προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ - Απαντά σε όλες τις ενστάσεις του Νικόλα

Αποκαλυπτικό: Η επιστολή Αναστασιάδη προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟΛευκωσία: Με πολυσέλιδη επιστολή στην οποία απαντά σημείο προς σημείο σε όλες τις ανησυχίες και ενστάσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, απέστειλε στον εταίρο του που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος δηλώνει έτοιμος και τη διάθεση του ΔΗΚΟ αν το θελήσουν να παρουσιαστεί στα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ για διάλογο.   Στην επιστολή- που κοινοποιήθηκε σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες, που μετέχουν στο συμβούλιο των αρχηγών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απορρίπτει όλες τις κατηγορίες που δέχθηκε, όπως και τις ερμηνείες που δόθηκε από το ΔΗΚΟ σε ότι αφορά το κοινό ανακοινωθέν. Ο Πρόεδρος με 15 επιχειρήματα υπογραμμίζει ότι διασφαλίζεται ισχυρό πλαίσιο διαπραγμάτευσης και ότι τον τελευταίο λόγο  τον έχει ο λαός αφού η τελική λύση θα τεθεί ενώπιον του για να αποφανθεί τελεσίδικά για δημοψηφισμάτων. Τονίζει ότι καμιά εκχώρηση δικαιωμάτων δεν γίνεται, είναι ξεκάθαρα τα τρία singles.  

Ο Πρόεδρος θεωρεί ατυχείς τις αναφορές Νικόλα Παπαδόπουλου σε πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και απορρίπτει ότι παραβίασε τα συμφωνηθέντα με το ΔΗΚΟ στην προγραμματική συμφωνία. Ο Πρόεδρος εκφράζει με νόημα τη βεβαιότητα ότι μετά τις διευκρινίσεις του έστω και αν διαφωνούν στο ΔΗΚΟ, η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι είναι η συνένωση δυνάμεων ώστε να αντιμετωπισουν όσες δυσκολίες έπονται σε μια επίπονη διαδικασία.   Η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ακολουθεί:    

Κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο

Πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος Λευκωσία  

Φίλε κ. Πρόεδρε,  

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το περιεχόμενο της επιστολής σας με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2014, και εις απάντηση θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:  

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σας να διαφωνείτε με πολιτικές επιλογές, ακόμα και αν η διάσταση απόψεων οφείλεται σε ερμηνείες υπαρκτών ή και κατ’ επιλογή αποσπασματικών αναφορών σε ένα έγγραφο.

 Εκείνο που με λυπεί είναι η καθολική παρερμηνεία σαφέστατων διατυπώσεων, με αποτέλεσμα να οδηγήστε σε εσφαλμένα συμπεράσματα, αλλά και σε ανεπιθύμητες για την πατρίδα, την κυβέρνηση και το λαό μας αποφάσεις.  

Θα ήμουν όμως άδικος τόσον προς εσάς όσον και προς τον κυπριακό λαό αν παρέμενα σε γενικόλογες αναφορές, χωρίς να παραθέσω τεκμηριωμένες απαντήσεις, στα όσα προβάλλετε.  

Απαντήσεις που δεν απηχούν μόνο τις δικές μου απόψεις αλλά εκφράζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τις θέσεις των έγκριτων νομικών που, καθ’ υπόδειξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποτελούν το συμβουλευτικό, προς εμέ και το διαπραγματευτή, σώμα.  

Θέσεις ακόμα που υιοθετούν δύο των εγκυροτέρων νομικών οίκων, τις υπηρεσίες των οποίων επιστράτευσαν και οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: www.philenews.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου