Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Ώρα για ξεσκαρτάρισμα και μείωση του μπάτζετ

Την ευκαιρία να πάρει σκούπα και να διώξει από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν πρόσφεραν και παράλληλα να δυναμώσει αγωνιστικά την ομάδα, θα έχει στο τέλος της σεζόν η Ανόρθωση. 

Η συνταγή του ράβε-ξήλωνε με πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ αποδείχθηκε τραγική για την «Κυρία» τα τελευταία χρόνια, εντούτοις τη δεδομένη στιγμή μοιάζει ευεργετική για δύο σημαντικούς λόγους:

1. Το ρόστερ της Ανόρθωση είναι αδύναμο και σε αυτό υπάρχουν παίκτες για τους οποίους έγιναν σκέψεις αποδέσμευσης τόσο το καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο.
2. Θα υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του προϋπολογισμού, καθώς θα μπορεί να αντικατασταθεί ένας ποδοσφαιριστής που αμειβόταν με 150 χιλιάδες ετησίως με άλλο φθηνότερο χωρίς να σημαίνει ότι η ποιότητά του δεν θα είναι καλύτερη.

Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός όμως χρειάζεται μεθοδική δουλειά, σωστές επιλογές παικτών και μακροπρόθεσμο πλάνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ανόρθωση έγιναν εξαγγελίες για δραματική μείωση του μπάτζετ και στο τέλος έσκαγαν μεταγραφικές «βόμβες», οι οποίες απλώς ανέβαζαν το έλλειμμα της περιόδου και έθεταν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του σωματείου. Η «Κυρία» επιβάλλεται ν’ αλλάξει στρατηγική στις μεταγραφικές περιόδους και στο πλάνο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στο ρόστερ υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριοι νεαροί (Μακρής, Οικονόμου, Θεοδώρου, Λαΐφης, Ανδρέου, Λοϊζίδης) κάποιοι εκ των οποίων έχουν την ποιότητα και τον τσαμπουκά να είναι βασικοί στην Ανόρθωση. Επιπλέον, θα ήταν σοφότερο να κοιτάξει για την ενίσχυσή της το κυπριακό «παζάρι» και να πάρει παίκτες που αγωνίζονται ήδη στο κυπριακό πρωτάθλημα, αφενός επειδή γνωρίζει την αξία τους και αφετέρου για να μειώσει το ρίσκο αποτυχίας.

Το υπάρχον ρόστερ της «Κυρίας» κρίνεται αποτυχημένο, αφού αρχές Φεβρουαρίου απέμεινε να κυνηγά έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αρκετοί παίκτες θα κουνήσουν μαντήλι στο τέλος της χρονιάς, ενώ σε άλλους θα προταθεί ανανέωση συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές.

Στην πόρτα εξόδου

Παρελθόν από την ομάδα της Αμμοχώστου θα αποτελέσουν πέραν των μισών από αυτούς που η συνεργασία τους με την Ανόρθωση εκπνέει τον προσεχή Μάιο.

Το 34ο έτος της ηλικίας του διανύει ο Πάουλο Ζορζ. Ο Πορτογάλος έχασε αρκετά από τη σπιρτάδα του, τραυματίζεται ολοένα και περισσότερο και το καλοκαίρι θα αποχωρήσει.

Στα 35 πατάει ο Νταν Αλέξα. Ο Ρουμάνος πιστώνεται για το πάθος του, εντούτοις η Ανόρθωση θα ήταν λάθος να στηριχθεί γι’ ακόμη μία σεζόν σ’ ένα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα μισά μόνο παιχνίδια.

Απογοητευτική κρίνεται η παρουσία του Γρηγόρη Μάκου, ο οποίος σε κανένα διάστημα της περιόδου δεν σήκωσε την ομάδα στους ώμους του. Ο Ελλαδίτης μέσος αποκτήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο από τη Μόναχο 1860 και το καλοκαίρι οι δρόμοι του με την Ανόρθωση θα χωρίσουν.

Άσκοπα χύθηκαν τόνοι μελανιού για τη μεταγραφή του Γκονζάλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός σ’ ένα εξάμηνο παρουσίας στην ομάδα της Αμμοχώστου μέτρησε μόλις δύο καλές εμφανίσεις με Γκέφλε εντός έδρας και Δόξα εκτός. Σε καμία περίπτωση δεν κάλυψε τις προσδοκίες κανενός στην Ανόρθωση και σε τέσσερεις μήνες θα επιστρέψει στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου ανήκει.

Αποτυχημένη κρίνεται και η μεταγραφή του Αμίτ Μπεν Σιουσιάν. Ο Ισραηλινός ήρθε με πολύ καλές συστάσεις, όμως δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην Κύπρο και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στη χώρα του.

Η επιμονή του Ζόρζε Κόστα να επανεντάξει τον Τόνι Κάλβο στο ρόστερ αν και είχε αποδεσμευτεί προ ημερών, ήταν αυτή που κράτησε δεύτερη χρονιά τον Ισπανό μεσοεπιθετικό στην «Κυρία». Από τις 210.000 ευρώ ετησίως, ο ιδιόρρυθμος Κάλβο έπεσε στις 150.000 το περασμένο καλοκαίρι και μόνο αν δεχθεί άλλη μία γενναία μείωση μισθού θα ελπίζει σε παραμονή.

Πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα πολύ πιθανόν να βάλει ο Χρίστος Μαραγκός, ο οποίος παρόλο που έχει συμβόλαιο γι’ ακόμη μία σεζόν και είναι μόλις στα 30, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τραυματισμούς.

Μένουν υπό προϋποθέσεις

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα ο Μάριο Βέγκα κέρδισε τη θέση βασικού από τον Μάθιου Βαλβέρδε, εντούτοις φάνηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα. Ο Αργεντινός δεν έχει ψηλό συμβόλαιο (120.000 ευρώ) και λογικά θα του γίνει πρόταση ανανέωσης. Το ερώτημα είναι αν η Ανόρθωση θα έχει ως δεύτερο πορτιέρο, κάποιον με συμβόλαιο στα ίδια επίπεδα ή θα προτιμήσει να διώξει τον Βαλβέρδε και να αποκτήσει κάποιον ποιο φθηνό, ο οποίος μαζί με τον Γαβριήλ Κωνσταντίνου θα συμπληρώνουν την τριάδα τερματοφυλάκων.

Τη χειρότερη του σεζόν στην Ανόρθωση διανύει ο Μάρκο Άντιτς. Ο Σέρβος μπακ είναι ασταθής και επιρρεπής στα λάθη. Πριν από έξι μήνες αποδέχθηκε μείωση των απολαβών του κατά 40.000 ευρώ (από 160.000 σε 120.000 ευρώ) και μάλλον η πρόταση των κυανόλευκων θα είναι ανανέωση συμβολαίου με περαιτέρω μείωση συμβολαίου, αφού η δυνατότητά του να αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας αλλά και ως κεντρικός αμυντικός κρίνεται πολύτιμη.

Το μεγαλύτερο «κούρεμα» μισθού δέχθηκε πέρσι ο Μόσε Οχαγιόν, αφού από τις 165.000 ευρώ, έπεσε στις 100.000 για να μείνει στην ομάδα της Αμμοχώστου. Η περίπτωσή του θα κριθεί από την άποψη που θα σχηματίσει γι’ αυτόν ο νέος προπονητής της ομάδας.

Θα ήταν έγκλημα για την Ανόρθωση να μην πληρώσει τις 50 χιλιάδες ευρώ στη Δόξα για να κάνει δικό της τονΓκαούσου Φοφανά, με βάση τη συμφωνία που έκαναν οι δύο ομάδες το περασμένο καλοκαίρι, ενώ προς παραμονή είναι ο Σιότα Γκριγκαλασβίλι, ο οποίος έχει χαμηλό συμβόλαιο (70.000 τον χρόνο).

Δείχνει καλά στοιχεία και λογικά θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Αμμοχώστου ο Λεάντρο Μπεσέρα.

Τελευταία αφήσαμε την περίπτωση του Ρομπέρτο Κολαούτι. Ο Αργεντινός απέδειξε ότι είναι επιθετικός κλάσης και σίγουρα στην Ανόρθωση θα επιθυμούν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ γι’ άλλη μία χρονιά, εφόσον όμως αποδεχθεί μείωση απολαβών, αφού δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος «Αντώνης Παπαδόπουλος» με συμβόλαιο 20.000 ευρώ τον μήνα.



Πότε λήγουν τα συμβόλαια

Μάιος 2014
Μάθιου Βαλβέρδε
Μάρκο Άντιτς
Μάριο Βέγκα
Πάουλο Ζορζ
Νταν Αλέξα
Γρηγόρης Μάκος
Τόνι Κάλβο
Λεάντρο Μπεσέρα
Μόσε Οχαγιόν
Ρομπέρτο Κολαούτι
Γκονζάλο Γκαρσία
Γκαούσου Φοφανά*
Σιότα Γκριγκαλασβίλι**
Μπεν Σιουσιάν**

Μάιος 2015
Βαλεντίνος Σιέλης
Χρίστος Μαραγκός
Τζέισον Δημητρίου*

Μάιος 2016
Ζαχαρίας Θεοδώρου

Μάιος 2017
Ανδρέας Αβραάμ
Δημήτρης Οικονόμου

Μάιος 2018
Ανδρέας Μακρής

* Η Ανόρθωση έχει το δικαίωμα αγοράς των δικαιωμάτων του στο τέλος της περιόδου.
** Η Ανόρθωση έχει το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη έναν χρόνο.


Source : www.24sports.com.cy


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου