Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - Kι όμως, κέρδισε πολλά

Kι όμως, κέρδισε πολλά

Μπορεί να μην κατάφερε ο Απόλλωνας να φύγει με βαθμολογικό όφελος από τη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, ωστόσο η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου είχε πολλαπλά οφέλη από το τελευταίο της ευρωπαϊκό ταξίδι.

Το γεγονός ότι υπήρχε μια απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα, παρόλο που ο Απόλλωνας ήταν το αουτσάιντερ, αποδεικνύει πως οι παίχτες γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες τους και δίνουν τα πάντα για να πάρουν βαθμολογικό όφελος.

Άλλωστε, αυτή ήταν και πρώτη ήττα του Απόλλωνα μετά τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν τότε ηττήθηκε από τηνΤραμπζονσπόρ στο ΓΣΠ. Δείγμα του ότι το μέταλλο νικητή έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Επίσης, η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στο Ολίμπικο. Κόντρα στο φαβορί του ομίλου δεν έδειξε να πανικοβάλλεται, ούτε μόλις δέχτηκε τα τέρματα. Αντίθετα, αντέδρασε, μείωσε, δημιούργησε ευκαιρίες και στο τέλος ανάγκασε τους «Λατσιάλι» να κάνουν καθυστερήσεις για να μην δεχτούν το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα δημιουργούσε την εντύπωση πως αν τελικά πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ, τότε θα μπορούσε ακόμη να φύγει και με το τρίποντο.

Άρεσε πολύ και ο Μάριος Στυλιανού. Ο νεαρός, που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις, έπαιζε λες και είχε μεγάλες εμπειρίες, ενώ κυρίως στο δεύτερο μέρος δεν άφηνε τίποτα να περάσει. Μέσα από τέτοια παιχνίδια οι νεαροί παίχτες παίρνουν τις εμπειρίες που χρειάζονται για να φτάσουν ψηλά και ο Μάριος δείχνει να οδεύει προς τα κει!

Όσο για τον κόσμο, τι να πούμε; Συγκλονιστική παρουσία από τους περίπου 1500 «φυγάδες» που μετέτρεψαν το Ολίμπικο σε έδρα τους. Πέραν του ότι οι δρόμοι της Ρώμης είχαν κατακλυστεί από τους οπαδούς του Θρύλου, και μέσα στο στάδιο η παρουσία ήταν τόσο δυνατή, που σου φαινόταν πως μόνο οπαδοί του Απόλλωνα βρίσκονταν στο γήπεδο.

Δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν, έμειναν στις θέσεις τους μετά το τέλος του αγώνα και συνέχιζαν να τραγουδούν, ενώ χειροκρότησαν τους παίχτες τόσο στο γήπεδο όσο και στο αεροδρόμιο για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Μέσα από τέτοιες εμφανίσεις δεν ωριμάζει μόνο η ομάδα, αλλά και ο κόσμος, καθώς αναγνωρίζει τη δουλειά που γίνεται.

Γενικώς, οι εμπειρίες που αποκόμισε ο Απόλλωνας θα φανούν στο άμεσο μέλλον, καθώς σίγουρα κόντρα σε τέτοιες ομάδες μπορείς να εξάγεις πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, Όπως άλλωστε δήλωσε και ο κόουτς, η ομάδα από το ευρωπαϊκό της ταξίδι παίρνει εμπειρίες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Στα επόμενα 2 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Απόλλωνας θα παίξει χωρίς άγχος, κοιτάζοντας να χαρεί τις προκλήσεις και να βγει όσο πιο κερδισμένος γίνεται. Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο κανείς από την ομάδα δεν θέλει να αναφέρεται σε σενάρια, αλλά θέλει να επικεντρώνεται στο αμέσως επόμενο παιχνίδι.

*Να ευχαριστήσουμε μια ακόμη φορά την Kardex Systems LTD που στάθηκε ο χορηγός αποστολής του 24sportsστη Ρώμη.

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου