Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το ΔΗΚΟ διαμηνύει ότι δεν αποδέχεται ξεπούλημα ημικρατικών

Εισηγήσεις για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, υπέβαλε το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Χριστόφορος Πισσαρίδης, είπε ότι για τους τρεις κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς, ΣΥΤΑ, ΑΗΚ και Αρχή Λιμένων θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διαφορετικά μοντέλα, λόγω της ιδιαιτερότητας του κάθε οργανισμού.

Εξέφρασε πάντως την άποψη ότι η επιλογή του ορθού μοντέλου ιδιωτικοποίησης ή μετοχοποίησης κάθε οργανισμού, θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, αφού θα υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας.

Το ΔΗΚΟ διαμηνύει ότι δεν αποδέχεται ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών που έχουν να επιτελέσουν εθνικό και κοινωνικό ρόλο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Αγγελος Βότσης δήλωσε ότι πρέπει να εξεταστεί η μελέτη των εμπειρογνωμόνων και να υπάρξει διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων και ακολούθως να ληφθούν αποφάσεις.

Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο, διευκρίνισε ότι αν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξει και κάποιου είδους εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα που θα είναι οικονομικά συμφέρουσα, το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συζητήσει. Τόνισε πάντως ότι ούτε το κόμμα, δεν συνάντησε τοίχο, κατά την έκφραση του, ούτε από την Τρόικα, ούτε από την κυβέρνηση.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου