Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Περδίκης: Νομοθετική αναλγησία η εξαίρεση ΚΤ από αποκοπές

Ο Βουλευτής και ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή χαρακτήρισε νομοθετική αναλγησία τη μισθολογική εξαίρεση της Κεντρικής Τράπεζας από τις μειώσεις στις μισθοδοσίες στο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι ακατανόητη η ενέργεια της Κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο ζητά την εξαίρεση της Κεντρικής Τράπεζας από τα οποιαδήποτε μέτρα που αφορούν πρόσληψη ή προαγωγή ή μειώσεις της μισθοδοσίας.

Συμπλήρωσε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια της εξίσου ακατανόητης και ανερμάτιστης τακτικής της Κυβέρνησης στο θέμα της Κεντρικής Τράπεζας και του κυβερνήτη Πανικού Δημητριάδη για να αναφέρει ότι η επίκληση του μνημονίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αξιολόγηση από την Τρόικα
Σχολιάζοντας την αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου από την Τρόικα, ο κ. Περδίκης εξέφρασε ανησυχία για τη λεγόμενη πρόοδο που η χώρα έχει πετύχει, ακολουθώντας πιστά την πορεία του μνημονίου όπως ανέφερε.

Προσθέτοντας ότι βλέπουμε τις επιπτώσεις αυτής της «πιστής εφαρμογής» στην καθημερινή ζωή των πολιτών της χώρας, είπε πως την ίδια ώρα, έχουμε και τις προβλέψεις για την Κυπριακή οικονομία από την Κομισιόν, η οποία μιλά για περαιτέρω ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι οι Οικολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μια φορά και ζητούν από την Κυβέρνηση ενημέρωση για τα μέτρα που θα λάβει ώστε να απαμβλύνει τους πολίτες από τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Φόρμουλα Επ. Περιβάλλοντος για βιομηχανίες χωρίς πολεοδομικές άδειες
Ο κ. Περδίκης είπε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος μετά από εντατικές συνεδρίες και μετά από αρκετή ένταση μεταξύ των υπηρεσιών κατέληξε σε μια φόρμουλα έτσι ώστε οι υφιστάμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν έχουν πολεοδομικές άδεις να μπορέσουν να πάρουν προσωρινή άδεια εκπομπής αερίων ρύπων και στη συνέχεια θα δούμε το θέμα των υγρών ρύπων

Εξήγησε ότι κατά τη συζήτηση του θέματος των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν επειδή δεν έχουν άδειες εκπομπής αερίων, το τμήμα πολεοδομίας διαφωνούσε με το τμήμα περιβαλλοντος και το τμήμα ελέγχου βιομηχανικής ρύπανσης του Υπουργείου Εργασίας προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να ψέξω το γεγονός ότι υπήρχαν τόσο έντονες διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών τμημάτων σαν να μην έχουμε μια Κυβέρνηση αλλά πολλές» .

Ο κ. Περδίκης εξήγησε επίσης ότι αποφασίστηκε μια προσωρινή διευθέτηση που αφορά ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Είπε ότι στην αρχή θα είναι δύο χρόνια η προσωρινή άδεια και αφού κάνουν τις ενέργειες και αποκτήσουν να πάρουν πολεοδομική άδεια θα μπορέσουν να πάρουν επιπλέον παρέκκλιση τριών χρόνων.

«Μπορούμε να ψηφίσουμε τις νομοθεσίες προτού υποστούμε πρόστιμο από την ΕΕ», είπε καταλήγοντας.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου