Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ομόνοια: Ο Λώρης έχει δουλειά πολλή

Με γραπτή δήλωση που απέστειλε χθες το απόγευμα στα ΜΜΕ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Λώρης Κυριάκου γνωστοποίησε την απόφασή του να ηγηθεί συνδυασμού και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ομόνοιας.

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Και είναι σαφές ότι ο γιατρός πήρε την απόφαση του μόλις προχθές (μια δηλαδή μέρα πριν την ανακοινώσει) μετά από πολλή σκέψη, όπως άλλωστε αναφέρει και στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Μέσα από την ανακοίνωση τονίζει ότι η απόφαση δεν είναι οριστική και θα εξαρτηθεί από την έκβαση των επαφών με οικονομικούς παράγοντες, αλλά και την έκβαση των επαφών με πρόσωπα που ενδεχόμενα θα πλαισιώσουν το συνδυασμό του.

Είναι σαφές ότι το δύσκολο κομμάτι είναι το οικονομικό. Θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί πλήρως για τα των οικονομικών δεδομένων (γιατί ξέρει ότι αυτό είναι το μεγάλο …αγκάθι) και μετά να βρει τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το βάρος (με τη συνδρομή του κόσμου) να φέρουν σε πέρας την αποστολή που λέγεται αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος. Αυτή η πτυχή είναι η δύσκολη.

Η συγκριτικά ευκολότερη πτυχή, είναι το να βρει τους συνεργάτες του. Το να βρει ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια που είναι διατεθειμένοι να στελεχώσουν το συνδυασμό, και τους πλαισιώσει με άτομα-τεχνοκράτες θα είναι το ιδανικό σενάριο γιαυτόν και κυρίως για την Ομόνοια. Αυτό όμως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Υπάρχει ένα πλεονέκτημα στο πρόσωπο του Λώρη Κυριάκου. Το ότι ως άτομο, παρά το ότι θήτευσε σε συμβούλια επί σειρά ετών (1998-2008) δεν θεωρείται «φθαρμένος» και είναι γενικά αποδεκτός από τους Ομονοιάτες. Είναι επίσης πιθανό η παρουσία του να οδηγήσει στην εμπλοκή στο συνδυασμό, άτομα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκαναν. Το σίγουρο είναι ότι έχει να κάνει δουλειά πολλή.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου