Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ: Ήταν... APOEL

Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και πήρε μια πανάξια νίκη με 2-1 κόντρα στη Μπορντό. Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» διατηρούν ζωντανές της ελπίδες τους για πρόκριση στους «32» του Europa League. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη 3η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς.

Η Άιντραχτ δεν έκανε το χατίρι στην ομάδα της Λευκωσίας και ηττήθηκε με 4-2 στο Ισραήλ από τη Μακάμπι. Οι Ισραηλίτες βρίσκονται στη 2η θέση με 7 βαθμούς ενώ η Άιντραχτ στην 1η θέση με 9. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Ισραήλ για να τη ξεπεράσει στη βαθμολογία λόγω των μεταξύ τους αγώνων για να παλέψει για το θαύμα στη Γερμανία τη τελευταία αγωνιστική.

Είχε από πέρσι να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να δημιουργεί τόσες πολλές τελικές προσπάθειες. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί κατάφορα την ομάδα της Λευκωσίας. Μιλάμε για 6-7 ξεκάθαρες και κλασσικότατες ευκαιρίες που αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο τέλειωμα οι ποδοσφαιριστές του Γιώργη Δώνη θα μιλούσαμε σήμερα για μια θριαμβευτική νίκη. Γκολάρα από τον Αλεξάντρου, ίσως να είναι και το΄πιο όμορφο γκολ της αγωνιστικής.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έπαιξαν με πολύ πάθος και έδειξαν ότι ήθελαν πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Ο MVP της αναμέτρησης ήταν αδιαμφισβήτητα ο Στάθης Αλωνεύτης. Θα τολμήσω να πω ότι ο Κύπριος διεθνής πραγματοποίησε αν όχι την καλύτερη, μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Αλωνεύτης ήταν άπιαστος λες και ήταν από άλλο πλανήτη. Ποτέ δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν οι αμυντικοί της Μπορντό. Αλώνισε κυριολεκτικά το γήπεδο και διένυσε αμέτρητα χιλιόμετρα. Το μόνο που του έλειπε από τον αγώνα ήταν το γκολ το οποίο θα μπορούσε να πετύχει αφού είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Ο Αλωνεύτης βγήκε αλλαγή στο 88ο λεπτό και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που σηκώθηκαν όλοι όρθιοι χειροκροτώντας παρατεταμένα και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Να ζήσεις ρε Θρύλε και χρόνια πολλά

Σαν σήμερα πριν από 87 χρόνια, στις 8 Νοεμβρίου 1926 ιδρύθηκε ο ΠΟΕΛ(ο οποίος μετονομάστηκε 2 χρόνια αργότερα σε ΑΠΟΕΛ) από 40 άτομα μαζεύτηκαν στο ζαχαροπλαστείο του Χαράλαμπου Χ΄Ιωάννου. Αυτή η ομάδα έμελλε να γράψει ολόχρυσες σελίδες σε Κύπρο και Ευρώπη. Για αυτό άλλωστε πήρε και το τίτλο του Θρύλου. Ο ΑΠΟΕΛ πρόσφερε πάρα πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και στους εθνικούς μας αγώνες και του ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι και στο μέλλον με μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου