Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ATP - Δίκαια στο Νο1 ο Ράφα

Για μια ακόμη φορά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχρισε κορυφαίο της χρονιάς τον Ράφαελ Ναδάλ, τονίζοντας ότι ο Ισπανός αξίζει να τερματίσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στο 2013 με τον Σέρβο να ετοιμάζεται για τα ημιτελικά του ATP World Tour Finals, μετά τη νίκη επί του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο το βράδυ της Πέμπτης.

Είναι, δίχως αμφιβολία, ο πιο φορμαρισμένος τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο και τρέχει ένα αήττητο σερί 19 αγώνων, από την ήττα που γνώρισε στον τελικό του US Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο μέσα στο 2013, όμως ξέρει ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την 3η συνεχόμενη χρονιά στο Νο1 αφού η εκπληκτική σεζόν του Ράφαελ Ναδάλ τον φέρνει δικαίως στην κορυφή της κατάταξης.

"Ο Ράφα θα τελειώσει το 2013 στο Νο1 του κόσμου και το αξίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό. Κέρδισε δύο Grand Slams και έπαιξε το καλύτερο τένις μέσα στο χρόνο" τόνισε ο Σέρβος μετά τη νίκη με 6-3, 3-6, 6-3 επί του Ντελ Πότρο, με την οποία εξασφάλισε την μαθηματική πρόκριση στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals για 4η φορά σε 7 συνεχόμενες συμμετοχές στη διοργάνωση.

Ο πρωταθλητής του Masters Cup το 2008 και το 2012, μπορεί να έχασε το Νο1 απ'τον καλύτερο, φέτος, Ναδάλ ωστόσο το τελείωμα που κάνει στη χρονιά θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την επιστροφή του στην κορυφή, από τη νέα αγωνιστική σεζόν.

"Δεν με απογοητεύει το γεγονός ότι έχασα το Νο1. Για την ακρίβεια, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που αγωνίζομαι τους δύο τελευταίους μήνες. Παίζω το καλύτερό μου τένις μέσα στη χρονιά. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό και θα το χρησιμοποιήσω για την επόμενη σεζόν. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση, πολύ περισσότερη απ΄ότι λίγους μήνες πριν" πρόσθεσε ο Νόλε ο οποίος θα τερματίσει 1ος στο Group B και πιθανότατα θα αποφύγει τον Ναδάλ στα ημιτελικά του Λονδίνου που, εκτός απροόπτου, θα βγει επίσης πρώτος απ'το Group A.

Παρότι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους "4", ο Νόλε δεν θα πάει για τουρισμό στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, κόντρα στον Γκασκέ την ίδια στιγμή που Φέντερερ και Ντελ Πότρο θα μονομαχήσουν για το δεύτερο εισιτήριο.

"Προκρίθηκα στα ημιτελικά κάτι που είναι πολύ θετικό. Όμως, θέλω να κερδίσω και τον τρίτο μου αγώνα στο γκρουπ" είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος 6 Grand Slam τίτλων.

Αυτή ήταν η 69η νίκη του Τζόκοβιτς στη σεζόν (69-9) με τον 26χρονο να γίνεται φέτος ο πρώτος τενίστας στην Open Era που κατακτάει για 3η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη.

Source : http://tennis24.gr







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου