Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΛ - Τους ξέρει… και τον ξέρουν

Άμα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την ενδεκάδα της ΑΕΛ, με εξαίρεση το Φεγκρούζ όλους τους υπόλοιπους παίκτες τους γνωρίζει από πρώτο χέρι αφού εργάστηκε μαζί τους για εφτά περίπου μήνες.

 Ο λόγος για το Ζόρζε Κόστα, ο οποίος επιστρέφει στο Τσίρειο στάδιο, τούτη τη φορά ως αντίπαλος και όχι ως προπονητικός ηγέτης των Λιονταριών. Η ιστορία τα έφερε έτσι που ο Πορτογάλος γράφτηκε ως ο άνθρωπος που χρεώνεται την απώλεια του κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Όποιος γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις εντός της κίτρινης φυλής, κατανοεί ότι ένα τέτοιο αμάρτημα δεν μπορεί να συγχωρεθεί εις τους αιώνες των αιώνων.


Πέραν τούτου, υπάρχει και η αγωνιστική παράμετρος. Ο Πορτογάλος γνωρίζει από πρώτο χέρι την ομάδα αφού οι ιθύνοντες του προγραμματισμού της ΑΕΛ φρόντισαν να μην αλλάξουν την ταυτότητα της ομάδας ούτε και τους παίκτες.


Βέβαια, στο πάγκο της ΑΕΛ βρίσκεται ένας άλλος προπονητής η φιλοσοφία του οποίου δύσκολα μπορεί να εμπεδωθεί από τους παίκτες του στις δύο εβδομάδες που εργάζονται μαζί στο βοηθητικό. Με αυτά και με αυτά, είναι αποδεκτό απ’ όλους ότι ο Ζόρζε Κόστα γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να συναντήσει, διαμορφώνοντας έτσι τα πλάνα για να πάρει τη νίκη.


Από την άλλη η δική του ομάδα έχει τις αδυναμίες της κάτι που ενδεχομένως να γνωρίζει ο Πέτεφ. Η Ανόρθωση είναι μεν μια ποιοτική ομάδα, η οποία όπως και η ΑΕΛ έχει έντονες αδυναμίες. Κυρίως η άμυνα της δείχνει ευάλωτη ενώ οι απουσίες των Άντιτς και Τζέισον την καθιστούν ακόμη πιο αδύνατη στα άκρα. Από τη μεριά της η ΑΕΛ θα μπορούσε να κτυπήσει στα αριστερά εκεί που θα βρίσκεται ο Παβίσεβιτς ο οποίος δεν φημίζεται για τη ταχύτητα του. Η ΑΕΛ στη μεριά εκείνη έχει τον Εντμάρ ο οποίος όμως δεν παίρνει καμία βοήθεια επιθετικά από το Καρλίτος. Ίσως ο Σα να πάρει οδηγίες να συγκλίνει αριστερά για να δημιουργείται έτσι επιπλέον πίεση στον αμυντικό της Ανόρθωσης.


Αντιθέτως δεξιά η ΑΕΛ έχει επιλογές, γιατί ακριβώς ο Αϊρόσα, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας, είναι ένα μπακ που κάνει όλη τη γραμμή δίνοντας έτσι βοήθειες στο Μοντέιρο. Με βάση το ρεπορτάζ των Αμμοχωστιανών, τη θέση διεκδικούν ο ανέτοιμος Σιέλης και ο Αβραάμ ο οποίος όπως και να το κάνουμε δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός.


Όπως και να έχει η ομάδα είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στις επιτυχίες, απέναντι μάλιστα σε ένα σύνολο που έχει τους ίδιους στόχους. Στην προσπάθεια της αυτή θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου ο οποίος αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν στην ανατολική κερκίδα.Πιθανή νίκη θα φτιάξει τη ψυχολογία ενόψει Απόλλωνα ενώ ο Βούλγαρος θα έχει όλο το χρόνο για να δουλέψει ήρεμα κατά τη διάρκεια της διακοπής. Σε αντίθετη περίπτωση, η γκρίνια θα φουντώσει και οι υπαίτιοι για τη κατάσταση θα αρχίσουν να δακτυλοδείχνοται πολύ περισσότερο απ’ ότι τώρα.

Source : 24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου