Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για το μνημόνιο

Ο μνημονιακός δρόμος είναι μονόδρομος και η μόνη αξιόπιστη πρόταση και λύση για μια χώρα που αφέθηκε να φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή απάντησή του στις δηλώσεις του αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ου ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου, ο κ. Παπαδόπουλος καλωσόρισε τον κ. Ευαγόρου στην Κύπρο, λέγοντας ότι «φαίνεται ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια απουσίαζε και ανακαλύπτει τώρα το βάραθρο στο οποίο έριξε την οικονομία η πενταετής διακυβέρνηση ΑΚΕΛ».

«Ναι, ο μνημονιακός δρόμος είναι μονόδρομος. Είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση και λύση για μια χώρα που αφέθηκε να φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, για να προσθέσει ότι οι «δύο τελευταίες αξιολογήσεις της Τρόικα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ακόμη αναμένουμε από το ΑΚΕΛ να μας υποδείξει άλλη αξιόπιστη λύση, εφαρμόσιμη και αντί αυτού καθημερινά ακούμε συνθήματα».

Αυτό αποδείχθηκε και κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το Συνεργατισμό, είπε όταν το ΑΚΕΛ «ψήφιζε "όχι" προβάλλοντας συνθήματα και όταν αντιλήφθηκε ότι υπερψηφίστηκαν τα συνθήματα του αλλά διαλυόταν το συνεργατικό κίνημα έτρεχε μέχρι τα ξημερώματα να αλλάξει την ψήφο του».

Για αυτό, συνέχισε, «όταν ο κ. Σταύρος Ευαγόρου όταν απαριθμεί τα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες λόγω της πενταετούς διακυβέρνησης Χριστόφια-ΑΚΕΛ, το μόνο που προκαλεί είναι δυσφορία αφού παίζει με τη νοημοσύνη του κυπριακού λαού».

Σ.Ευαγόρου: Ο μνημονιακός δρόμος είναι αδιέξοδος

Η κοινωνία οφείλει να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές εξόδου από το μνημονιακό ζυγό, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου.

Σε δήλωσή του για την οικονομία, είπε ότι ο μνημονιακός μονόδρομος στον οποίο «πεισματικά μας οδηγεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδος και συνάμα καταστροφικός» γιατί «οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο βάραθρο, άλλωστε αυτό λένε και οι βασικοί δείκτες της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγόρου, η «κυπριακή οικονομία βιώνει τη μεγαλύτερη ύφεση από το 1974 η οποία ξεπερνά το 8% για το 2013, με άλλο 8% και πλέον για το 2014 σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις. Η ανεργία καλπάζει ξεπερνώντας το 17% φέτος ενώ οι εκτιμήσεις για το 2014 την ανεβάζουν σε επίπεδα πέραν του 20% στοιχείο πραγματικά καταθλιπτικό.
Η μια μετά την άλλη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο».

Είναι λοιπόν απορίας άξιον, ανέφερε, «πως με βάση αυτά τα δεδομένα κυβέρνηση και Τρόικα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάμε καλά».

Διερωτήθηκε πώς γίνεται να μας λεν ότι υπάρχει πρόοδος την ώρα που έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, η ανεργία αυξήθηκε κατά 40% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο, χιλιάδες φτωχοί, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, μονογονιοί, άνεργοι, βιώνουν καθημερινά την οικονομική εξαθλίωση ενώ οι τράπεζες δεν έχουν μία, και αδυνατούν να δανείσουν τον κόσμο και την οικονομία.

Διερωτήθηκε επίσης πώς γίνεται να αναμένουν σταθεροποίηση και ανάκαμψη με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς και κουρεμένη την ανάπτυξη κατά 20%.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Ευαγόρου, «οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι τα όσα αρνητικά βιώνει ο λαός μας δεν είναι συγκυριακά. Αντίθετα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του φαύλου κύκλου στον οποίο έχουμε εισέλθει. Οι ακραίες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται οδηγούν την οικονομία σε ύφεση, η ύφεση οδηγεί σε περαιτέρω περικοπές με αποτέλεσμα η ύφεση να εντείνεται ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για ένα αδιέξοδο παραλογισμό ο οποίος συντηρεί την κρίση οδηγώντας σε κοινωνικό εφιάλτη» και κάλεσε την κοινωνία «να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές εξόδου από το μνημονιακό ζυγό. Επιλογές που θα οδηγούν στην ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».

Source : www.politis.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου