Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Έκανε το θαύμα του πάλι ο Πανίκος – Εξαίρεσε την Κεντρική από μειώσεις μισθών και πάγωμα προσλήψεων

Έξω φρενών πάλι το Προεδρικό με τον Δημητριάδη – Συμφώνησε με την Τρόικα να εξαιρεθούν στην Κεντρική από τις αποκοπές.

Περικοπές, προσλήψεις και προαγωγές θα συνεχιστούν κανονικά στην Κεντρική Τράπεζα, χάρης τη συμφωνία που έκανε με την Τρόικα ο Διοικητής της Κεντρικής, Πανίκος Δημητριάδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στην Κεντρική Τράπεζα δεν ισχύουν τα μνημονιακά μέτρα, κατόπιν συμφωνίας του Πανίκου Δημητριάδη με τους διεθνείς δανειστές, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται ασυλία στο καθεστώς προσλήψεων και αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων στην Κεντρική.

Παράλληλα εξαιρούνται και από τις μειώσεις μισθών που ισχύουν για τους υπόλοιπους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους, των υπαλλήλων του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα.

Για μία ακόμη φορά το Προεδρικό είναι έξω φρενών με τον Διοικητή, όμως τα χέρια του είναι δεμένα, καθώς η συμφωνία ενσωματώθηκε στο Μνημόνιο και έτσι το Υπουργικό Συμβούλιο, αναγκάστηκε να εγκρίνει τη συγκεκριμένη πρόνοια.

Στη Μνημόνιο αναφέρεται ότι η ΚΤΚ, θα πρέπει να διατηρεί επαρκές και κατάλληλο προσωπικό, για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων της, το οποίο επιβάλλει την άρση όλων νομικών εμποδίων που περιορίζουν την ικανότητα της να προσλαμβάνει και να διατηρεί απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η απόφαση για μειώσεις, ή όχι στους μισθούς του προσωπικού, θα βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου