Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αλαλούμ με Ντάουνερ! – «Άνετος» ο Αυστραλός: Δεν τίθεται επισήμως ζήτημα παύσης

Κρίσιμο το σημερινό τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Ντάουνερ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, καθώς αναμένεται να ξεκαθαριστούν διαθέσεις, σκοπιμότητες και συμπεριφορές, ενώ η ρήξη Προέδρου και Αυστραλού αξιωματούχου εκτιμάται πως θα πάρει επίσημο χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει τη θέση της Λευκωσίας ότι είναι αναγκαία η κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα καθορίζει τις βασικές αρχές λύσεις του Κυπριακού. Θα επισημάνει επιπλέον στον κ. Ντάουνερ ότι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του προς τον διαμεσολαβητικό ρόλο του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ. Ωστόσο, δεν αναμένεται να τεθεί επίσημα θέμα παύσης Ντάουνερ.

Παράλληλα, χθες η τ/κ πλευρά κατέθεσε νέα πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να δηλώνει πως θα είναι και η τελευταία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση ορίζει την αρχή της μίας κυριαρχίας, ωστόσο υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που υπονομεύουν την αρχική διατύπωση.

Να σημειωθεί ότι πριν το τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο της ΚΔ, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα έχει συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου στις 9.30 π.μ.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου