Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τετ – α – Τετ συνάντηση Αναστασιάδη – Νταουνερ

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Στο προεδρικό βρίσκεται και ο Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της Τετ-α-Τετ συνάντησης του Προέδρου με τον κ. Ντάουνερ, αναμένεται να διεξαχθεί διευρυμένη συνάντηση της ομάδας του διαπραγματευτή, η οποία επίσης βρίσκεται στο προεδρικό με τους συνεργάτες του προέδρου Αναστασιάδη.

Θυμίζουμε ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη στης 12 το μεσημέρι, που ωστόσο αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης είπε ότι, επειδή στη συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον κ. Ντάουνερ "ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών με την τουρκοκυπριακή πλευρά για το κοινό ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος θεώρησε ότι θα ήταν άνευ αντικειμένου η προγραμματισμένη συνάντηση και για αυτό και ζήτησε όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί το απόγευμα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν τις καταβαλλόμενες προσπάθειές τους με την τουρκοκυπριακή πλευρά".

Σε ερώτηση εάν από την ενημέρωση του κ. Μαυρογιάννη φαίνεται να υπάρχει έδαφος για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, ο κ. Στυλιανίδης είπε "σίγουρα, έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση και για αυτό ζητήσαμε αυτή την αναβολή".

Ερωτηθείς εάν έχει καθοριστεί ώρα για τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "ενδεχομένως να είναι στις 17:30, αλλά περιμένουμε να δούμε".

Στην τετ-α-τετ συνάντηση των δύο αντρών, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας αναμένεται να θέσει θέματα όπως η εκρηκτική δήλωση του Γενικού Γραμματέα των ΟΗΕ που ακολούθησε μετά την ενημέρωσε που έκανε ο κ. Ντάουνερ στον Μπαν Κι Μουν και η παρασκηνιακή δραστηριότητα του κ. Ντάουνερ σε σχέση με την πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου και για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνουμε επίσης ότι σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, συμφωνία σε κοινό ανακοινωθέν εντός της εβδομάδας, βλέπει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, είπε ότι σημειώνεται πρόοδος με αργούς ρυθμούς.

Η προσέγγιση, είπε χαρακτηριστικά, γίνεται εκατοστό – εκατοστό προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά κατέθεσε τις τελευταίες της προτάσεις προχθές και επανέλαβε τη θέση ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές, η διαδικασία πρέπει να τερματιστεί.

Έκανε δε αναφορά σε τέσσερις ή πέντε φορές που έγινε ανταλλαγή προτάσεων και αντιπροτάσεων.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αλαλούμ Με Ντάουνερ! – «Άνετος» Ο Αυστραλός: Δεν Τίθεται Επισήμως Ζήτημα Παύσης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου