Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Υπόθεση – βόμβα για χρηματισμό κομμάτων, δύο πολιτικών και ενός δημοσιογράφου

- Τι αποκάλυψε η προϊσταμένη της ΜΟΚΑΣ στην Επιτροπή Θεσμών
- Τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στη Γενική Εισαγγελία
- Εμπλεκόμενη στην υπόθεση φέρεται συγκεκριμένη εταιρεία

Υπόθεση χρηματισμού κομμάτων, δύο πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφου από συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, στοιχεία αναφορικά με την εν λόγω περίπτωση έχει αποστείλει η προϊσταμένη της ΜΟΚΑΣ (Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης) Εύα Παπακυριακού στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη καθώς και στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Η κ. Παπακυριακού αποκάλυψε την ύπαρξη της υπόθεσης ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών απαντώντας σε ερώτηση του πρόεδρου της, Δημήτρη Συλλούρη, εάν υπάρχει διαδρομή χρημάτων από εταιρεία προς πολιτικούς, κόμματα και δημοσιογράφους.

Στην καταφατική της απάντηση η κ. Παπακυριακού πρόσθεσε πως υπάρχει σχετική πληροφόρηση για μία υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται κόμματα, δύο πολιτικοί και ένα άτομο από τον χώρο του Τύπου, που φέρονται να έχουν χρηματιστεί από εταιρεία.

Σύμφωνα με την κ. Παπακυριακού, η υπόθεση δεν αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Συνεπώς, παραπέμφθηκε από τη ΜΟΚΑΣ στη Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου