Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

86ΧΡΟΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ Πέθανε μετά την τελευταία συμμετοχή της

Η γηραιότερη μαραθωνοδρόμος που συμμετείχε στον αγώνα της Νέας Υόρκης, πέθανε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της 25ης συνεχόμενης εμφάνισής της στον μαραθώνιο.

Η 86χρονη Τζόι Τζόνσον, από την Καλιφόρνια, ολοκλήρωσε τον αγώνα της την Κυριακή, σε λιγότερο από 8 ώρες. Το απόγευμα πήγε σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης για να ξεκουραστεί και δεν ξύπνησε ποτέ, δήλωσε η κόρη της Ντόνα Γκράφις στο CNN.

Στο 32ο χιλιόμετρο περίπου του μαραθώνιου, η Τζόνσον έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι της, δήλωσε η Γκράφις. Μεταφέρθηκε στη σκηνή των πρώτων βοηθειών όπου της πρότειναν να πάει στο νοσοκομείο.

Η Γκράφις δήλωσε ότι η μητέρα της, που ήταν σε θέση να μιλήσει, συνέχισε πιο αποφασισμένη από ποτέ προκειμένου να ολοκληρώσει τον μαραθώνιο.

Η Τζόνσον τερμάτισε με χρόνο 7:57, σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοργάνωσης. Μετά την επίσκεψή της στο Rockefeller Center, η Τζόνσον επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί. Στις 3 το απόγευμα, η αδερφή της δεν μπορούσε να την ξυπνήσει και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρή.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν η ακριβής αιτία του θανάτου της.

Ήταν μία από τους 18 ογδοντάρηδες που συμμετείχαν στο φετινό αγώνα, και μία από τις μόλις τέσσερις γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοργάνωσης.

«Θα μας λείψει. Ήταν πάντα μια έμπενυση για εμάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Για 25 χρόνια πάλευε και ολοκλήρωνε τη διαδρομή. Το 2014 δεν θα είναι το ίδιο χωρίς αυτήν».

Source : www.politis.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου