Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ - Τι θα πρέπει να προσέξει...

Ο αγώνας με την Μπορντό αύριο στο ΓΣΠ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός για τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με ένα μόλις βαθμό, ωστόσο σε περίπτωση που εκμεταλλευτούν την έδρα τους στα επόμενα δυο παιγνίδια τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν.

Η αρχή θα γίνει αύριο κόντρα στους Γάλλους οι οποίοι άφησαν εκτός αποστολής οκτώ ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει κάτι αφού τη δεδομένη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι σε θέση να υποτιμά κανένα αντίπαλο, ούτε ακόμα και την Αλκή. Επομένως θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ώστε να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους. Η νίκη είναι μονόδρομος αφού άλλο αποτέλεσμα θα αφήσει την ομάδα της πρωτεύουσας εκτός μάχης.

Το παιγνίδι στη Γαλλία πριν δυο εβδομάδες αποτελεί μάθημα για το αυριανό. Η Μπορντό πέτυχε δυο εύκολα τέρματα από στημένα επομένως στο συγκεκριμένο τομέα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος. Ο ψηλόσωμος Ντιαμπατέ και πρώτος σκόρερ της ομάδας δεν ταξίδεψε στην Κύπρο όπως θα απουσιάσουν οι Μαριάνο, Ενρίκε και Τραορέ τρεις καλοί ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά η τακτική των Γάλλων να χτυπήσουν και πάλι από στημένα δεν αναμένεται να αλλάξει επειδή θα έχουν απουσίες. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ΑΠΟΕΛ «πονάει» αμυντικά αφού με εξαίρεση τον Πάρντο οι υπόλοιποι κινούνται στην μετριότητα.

Ένα άλλο κομμάτι που δεν ευνοεί τον ΑΠΟΕΛ είναι η δύναμη και η φυσική κατάσταση. Οι Γάλλοι τρέχουν πολύ και έχουν αθλητικά κορμιά κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν. Τρέχουν ασταμάτητα και ακούραστα σε αντίθεση με την ομάδα του Δώνη που έχει εμφανέστατο πρόβλημα (άλλωστε το παραδέχθηκε και ο Ελλαδίτης τεχνικός).

Αμυντικές αδυναμίες, όμως, έχει και η Μπορντό τις οποίες φανερώνει σχεδόν σε κάθε παιγνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του Δώνη θα πρέπει να βάλουν την μπάλα κάτω στο έδαφος και να παίξουν το παιγνίδι τους. Στο πρώτο παιγνίδι και στο χρονικό διάστημα που το έκαναν δημιούργησαν πολλούς κινδύνους στον αντίπαλο. Θα βρουν χώρους καθώς και ο αντίπαλος θα έρθει στο νησί για τη νίκη. Αν προσέξουν τα πιο πάνω και συνάμα εκμεταλλευτούν τους χώρους και τις αδυναμίες της Μπορντό τότε θα αυξηθούν και οι πιθανότητες νίκης.

 - Source : http://www.sigmalive.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου