Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κατηγορούνται οι πρώτοι τρεις για την Δρομολαξιά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακριτική ομάδα στην περιβόητη υπόθεση του τ/κ ακινήτου της Δρομολαξιάς.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ» στα μέσα της εβδομάδας οι ανακριτές θα προχωρήσουν στην καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου για τρία από τα επτά άτομα που είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των καταθέσεων και στην συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθερα μέχρι να περατωθεί το ανακριτικό έργο και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την Τετάρτη ή την Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανισθούν οι Ορέστης Βασιλείου προϊστάμενος της Cytavision o προϊστάμενος Marketing, Γιάννης Σουρουλλάς και ο αδελφός του Γρηγόρης Σουρουλλάς υπάλληλος του Κτηματολογίου.

Το δεύτερο κύμα των ποινικών διώξεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα τους Στάθη Κιττή πρώην προέδρου της CYTA τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ Χρίστος Αλέκου και Βενιζέλος Ζαννέτος, καθώς επίσης τιον επιχειρηματία και μέτοχο της εταιρείας Wadnic, Αντώνη Ιωακείμ.

Μάρτυρας κλειδί ο Νίκος Λίλλης.
Οι ανακριτές, αξιολογώντας το υλικό των ερευνών, έχουν καταλήξει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», να στηρίξουν την υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, χρησιμοποιώντας ως βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη, πρόσωπο-κλειδί από τον οποίο ξετυλίχθηκε το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης.

Οι ανακριτές σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία εκτιμούν ότι ο Ν. Λίλλης επιβάλλεται να εξαιρεθεί από τον βασικό κορμό του κατηγορητηρίου, για να μπορέσει να στηρίξει ενώπιον της δικαιοσύνης την υπόθεση. Εν αντιθέσει με την πρακτική που ακολουθήθηκε στη δίκη για το Μαρί, με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, η Νομική Υπηρεσία στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν απαλλάσσει τον κ. Λίλλη, ο οποίος θα παραπεμφθεί να δικαστεί σε Επαρχιακό Δικαστήριο.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου