Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αναβλήθηκε η συζήτηση για επιτόκια στην Επ. Οικονομικών

Αναβλήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση των διαφόρων προτάσεων νόμου για νομοθετική ρύθμιση του ύψους των επιτοκίων.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος η Τρόικα ενημέρωσε από χθες το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα ότι σήμερα ξεκινούν διαπραγματεύσεις για την χρηματοδότηση των κεφαλαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να είναι παρόντες στην συνεδρίαση είτε οι πολιτικοί προϊστάμενοι είτε λειτουργοί του ΥΠΟΙΚ και της ΚΤ.

Ανέφερε ότι στόχος είναι να συγκληθεί και πάλι η Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα όταν ολοκληρωθούν οι επαφές με την Τρόικα.

Εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι οι κυπριακές τράπεζες έχουν τα ψηλότερα επιτόκια στην ΕΕ κυρίως στα στεγαστικά δάνεια και στραγγαλίζουν όπως είπε την ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να σταλούν μηνύματα στις τράπεζες ότι "η υπομονή μας εξαντλείται και πρέπει να ληφθούν μέτρα για μείωση των επιτοκίων διαφορετικά η Βουλή θα νομοθετήσει για μείωση τους".

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο κώδικας της ΚΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαφορετικά η Βουλή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατραπεί ο κώδικας σε δεσμευτική νομοθετική ρύθμιση και να επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις σε τράπεζες που δεν συμμορφώνονται.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου