Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΠΟΤΕ & ΓΙΑΤΙ

Με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης και με το κάλεσμα όλων των δημοσιογράφων της Κύπρου όπως σταματήσουν την εργασία τους αύριο στις 10:00 το πρωί, για ένα δεκάλεπτο, προκειμένου να...

.. σκεφθούν και να συζητήσουν τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου στην Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ένωση Συντακτών Κύπρου τιμά την αυριανή ημέρα, συμμετέχοντας στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων με θέμα: "Εγέρθητε για τη Δημοσιογραφία". "Εφέτος", όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΚ, "αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τη σημαδιακή αυτή ημέρα στους δύο Γάλλους δημοσιογράφους που δολοφονήθηκαν στο Μαλί την περασμένη εβδομάδα".
 
"Πρόκειται για την Ζισλέν Ντιπό και τον Κλοντ Βερλόν, που δολοφονήθηκαν στο Μαλί, όπου βρίσκονταν για ρεπορτάζ εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας στη χώρα", συνεχίζει η ανακοίνωση. "Με σύνθημα Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες, διώξεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων σε πολλές χώρες του πλανήτη μας και απαιτούμε σεβασμό στο έργο μας", τονίζει η ΕΣΚ. "Η δημοσιογραφία είναι δημόσιο αγαθό και η ελευθερία του Τύπου το υπέρτατο αγαθό σε μια Δημοκρατία", προσθέτει η ΕΣΚ, δηλώνοντας ότι η κινητοποίηση αυτή γίνεται "για να προβάλουμε και τα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν τους Κύπριους δημοσιογράφους και κυρίως το λαό μας, να αποκρούσουμε τις συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις απαξίωσης των δημοσιογράφων και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας".

"Πληθαίνουν, δυστυχώς, εκείνοι που χωρίς στοιχεία επιτίθενται εναντίον δημοσιογράφων, παρουσιάζοντάς τους ως εμπλεκόμενους ή διαπλεκόμενους σε ζητήματα οικονομικής φύσης", δηλώνει η ΕΣΚ. "Τους καλούμε", προσθέτει, "αν διαθέτουν ντοκουμέντα ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία, να τα παρουσιάσουν και δηλώνουμε ότι δεσμευόμαστε να πρωτοπορήσουμε στην τιμωρία και απομόνωσή των όποιων εμπλεκομένων. 

Ενόσω, όμως, δεν τεκμηριώνουν τις θέσεις τους, οι κατήγοροι θα παραμένουν έκθετοι και συκοφάντες στην συνείδηση όλων". "Ταυτόχρονα, εμείς οι δημοσιογράφοι", τονίζει η ΕΣΚ, "δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κάθαρση, η οποία θα επέλθει μόνο με την τιμωρία όλων εκείνων που συνέβαλαν με πράξεις ή παραλείψεις στην οικονομική καταστροφή του τόπου". 

 "Περαιτέρω, τονίζουμε ότι είναι ύψιστο καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό των πιο αδύνατων οικονομικά συμπατριωτών μας, να παλέψουμε για τα δίκαιά τους και να καλλιεργήσουμε με την πένα και το λόγο μας το αίσθημα αλληλεγγύης προς αυτούς", συνεχίζει η ανακοίνωση. "Ας εγερθούμε για όλα τα παραπάνω, για να δικαιώσουμε την αποστολή μας. Να γίνουμε η φωνή του λαού και να καταστούμε οι μόνιμοι υπερασπιστές των συμφερόντων του", τονίζει η συνδικαλιστική οργάνωση των Κυπρίων δημοσιογράφων, της οποίας αντιπροσωπεία θα επιδώσει την ανακοίνωση-ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, αύριο στις 10:30 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του ΚΣ ΕΔΕΚ στη Λευκωσία.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου