Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

WTA - Πρώτος ημιτελικός για Λι

Η Να Λι ξεκαθάρισε απόλυτα τα πράγματα στο λευκό γκρουπ αφού με τη straight sets νίκη της κόντρα στη λαβωμένη Βικτόρια Αζαρένκα, έδωσε στον εαυτό της την πρώτη θέση του ομίλου και στη Γέλενα Γιάνκοβιτς τη δεύτερη, με την Σέρβα να συναντάει στα ημιτελικά του Σαββάτου την ανίκητη, Σερίνα Γουίλιαμς.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, στην τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της στο WTA Championships, η Να Λι θα δώσει το παρόν στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης που κλείνει παραδοσιακά κάθε χρόνο τη σεζόν στο γυναικείο tour.

Η 31χρονη Κινέζα, πέτυχε την τρίτη της νίκη στη φάση των ομίλων και μαζί με την επίσης αήττητη Σερίνα Γουίλιαμς, βρίσκονται στις "4" καλύτερες του θεσμού, όπου ευτυχώς για την Να Λι, δεν συναντιούνται αφού πέρασαν σαν πρωτοπόρες των ομίλων.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε με 6-2, 6-1 την Βικτόρια Αζαρένκα με τη Λευκορωσίδα να αντιμετωπίζει πρόβλημα χαμηλά στην πλάτη, όμως προς τιμήν της ολοκλήρωσε το ματς, έστω κι αν φαινόταν ότι δεν θα μπορούσε να το διεκδικήσει.

Η Λευκορωσίδα σεβάστηκε την αντίπαλό της αλλά και τους θεατές που γέμισαν το Sinan Erdem και παρότι περπατούσε με δυσκολία σε ολόκληρο το δεύτερο σετ, έμεινε στο court και τελείωσε το ματς αλλά και τη φετινή της χρονιά στο tour.

Έτσι, η Λι με τρεις νίκες και προκρίθηκε ως πρώτη απ'το λευκό γκρουπ και περιμένει μια εκ των Πέτρα Κβίτοβα-Αντζέλικα Κέρμπερ που θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση του κόκκινου ομίλου.

Η νίκη με 2-0 σετ της Να Λι, δίνει το απευθείας εισιτήριο και στη Γέλενα Γιάνκοβιτς η οποία ακόμη κι αν ηττηθεί απ'τη Σάρα Εράνι στο βραδινό ματς (21:00GR), θα περάσει στην επόμενη φάση όπου θα συναντήσει την πρωτοπόρο του κόκκινου ομίλου, Σερίνα Γουίλιαμς.

Έτσι, γνωρίζουμε το ένα ζευγάρι των ημιτελικών (Γουίλιαμς-Γιάνκοβιτς) και περιμένουμε την αντίπαλο της Να Λι στις "4" καλύτερες της Κωνσταντινούπολης.

"Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις ένα ματς. Πίστευα ότι θα αποσυρθεί όμως έμεινε και πάλεψε. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς πνευματικά. Και το επόμενο θα είναι δύσκολο ματς" είπε η Λι αμέσως μετά τη νίκη της.


nali-azarenka-stats13.jpg


Source : http://tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου