Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Ξανασκεφτείτε το», λένε οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ για το δελτίο

Κατά της μετάδοσης οπτικογραφημένων δελτίων ειδήσεων από το ΡΙΚ ΕΝΑ δεν τάχθηκε μόνο η διευθυντική ομάδα του τμήματος ειδήσεων. 

Συμπαραστάτες είχαν και έχουν όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους του ημικρατικού καναλιού, αφού αρκετοί μάλιστα από αυτούς, υπέγραψαν σχετική επιστολή την οποίαν απέστειλαν στις 15 Οκτωβρίου (μια μέρα μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης) προς τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος. «Εκτιμούμε ότι πρόκειται για μέτρο που πλήττει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του ΡΙΚ, «κονσερβοποιώντας» την ενημέρωση με ένα ακόμη μέτρο, μετά και την οπτικογράφηση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα, αλλά και των δελτίων στην Αγγλική και Τουρκική γλώσσα. 

Ουσιαστικό στοιχείο της ενημέρωσης και κυρίως των δελτίων ειδήσεων, είναι η αμεσότητα, η οποία αναιρείται. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη εξοικονομήσεων, αλλά ζητούμε όπως αυτές γίνουν στοχευμένα και ισορροπημένα», αναφέρουν οι εκεί δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια της επιστολής τους εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση, διότι όπως γράφουν, πλήττει την αξιοπιστία και την αποστολή του ΡΙΚ. 

«Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τη διαφωνία μας και να κάνετε δεύτερες σκέψεις, ώστε να επανέλθει το δελτίο σε ζωντανή μετάδοση», καταλήγουν στην επιστολή τους. Για να επανέλθει όμως το δελτίο ειδήσεων σε ζωντανή μετάδοση, ίσως να μην αρκούν τα παρακάλια για δεύτερες σκέψεις… Και κάτι ακόμη: όταν μετά την οπτικογράφηση του δελτίου ειδήσεων συμβεί κάτι σοβαρό για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες, πόσο γρήγορα θα καλύψει το γεγονός το ΡΙΚ, όταν στο μεταξύ θα έχουν σχολάσει και θα είναι στα σπίτια τους οι δημοσιογράφοι; 

- Source : http://www.philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου