Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Άνευ αξίας η απόφαση δικαστηρίου για Αθ.Ορφανίδη

Δεν μπορεί να εκδοθεί στην Κύπρο ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, διότι δεν αναγνωρίζεται στις ΗΠΑ η ιδιωτική ποινική δίωξη.

 Όπως λέχθηκε στον «Φ» από πηγές προερχόμενες από τη Γενική Εισαγγελία, στο παρόν στάδιο δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους του ιδιώτη που καταχώρησε ιδιωτική ποινική αγωγή κατά του κ. Ορφανίδη για να συζητηθεί το όλο θέμα.

Ως γνωστό, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ορφανίδη μετά την καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής αγωγής από ιδιώτη σε σχέση με τα αξιόγραφα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για να συζητήσουν τις νομικές πτυχές που αναφύονται από την πρόσκληση από τη Βουλή στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Αθανάσιο Ορφανίδη για να καταθέσουν ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών. Το όλο θέμα συζητήθηκε χθες στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

- Source: http://www.philenews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου