Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Super Deal €50 εκατ. του Αρχιεπισκόπου – Τι πρότεινε στον Ρώσο αντιπρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου

Στην προσπάθειά του να στηρίξει την Τράπεζα Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ πήρε πρωτοβουλία να «ρίξει γέφυρες» στους Ρώσους.

Όπως δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», στην Αρχιεπισκοπή την προηγούμενη εβδομάδα συνέφαγαν ο Χρυσόστομος Β’ με τον Ρώσο πρέσβη στην Κύπρο Stanislav Osadchiy, τον πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου Κρίστη Χασάπη, τον αντιπρόεδρο Vladimir Strzhalkovskiy και άλλους διοικητικούς συμβούλους.

Αφορμή του γεύματος γνωριμίας στάθηκε η άποψη των Ρώσων διοικητικών συμβούλων ότι για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να αρχίσουν να πωλούνται υποθηκευμένα ακίνητα των προβληματικών δανείων. Ο Αρχιεπίσκοπος όμως πρόβαλε τη θέση πως για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πρέπει οι επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά να έχουν σχέδια αναδιαρθρώσεων που να μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Ο Μακαριότατος τόνισε ότι αν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία τότε πρέπει να αναμένουμε αύξηση της ανεργίας με δραματικές συνέπειες για την οικονομία και την Τράπεζα Κύπρου.

Στην αντίδραση του κ. Strzhalkovskiy ότι ήθελε αποδέσμευση των καταθέσεών του εδώ και τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να του αντιπροτείνει εκκλησιαστική γη ισότιμης αξίας με τα χρήματα που υπάρχουν δεσμευμένα στην Τράπεζα, που κατά τον «Φιλελεύθερο», ανέρχονται σε €50 εκατ. Μέρος της πρότασης ήταν να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπου θα επιστραφούν τα χρήματα με τόκο από την Εκκλησία και σε ανταπόδοση θα επιστραφεί η ακίνητη περιουσία.

Source : www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου