Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Υπ. Υγείας: Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝΠ έχει ενισχυθεί

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου έχει ενισχυθεί με 12 σταθμούς αιμοκάθαρσης, αντί με οκτώ που λειτουργούσαν προηγουμένως και έχουν γίνει διαρρυθμίσεις για τη βελτίωση των χώρων εξυπηρέτησης των ασθενών, που υπόκεινται σε αιμοδιάλυση, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, για τα τμήματα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και των άλλων νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως έχει αντικατασταθεί το σύστημα αντίστροφης όσμωσης νερού, γεγονός που επέφερε σημαντική βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Το νέο σύστημα αντίστροφης όσμωσης», γράφει η ανακοίνωση, «έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ταυτόχρονα μέχρι και 17 σταθμούς αιμοκάθαρσης».

Επιπλέον, προσθέτει πως «από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει τοποθετηθεί στο νοσοκομείο και δεύτερος νεφρολόγος ιατρός, για εξυπηρέτηση των ασθενών, γεγονός που επέφερε σημαντική βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες».
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα, που αφορούσαν τα άλλα νοσοκομεία, Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει, μέσω δωρεάς, την αγορά και λειτουργία οκτώ νέων μηχανών αιμοδιάλυσης μαζί με τις κλίνες, οι οποίες θα αυξήσουν τις δυνατότητες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως με δεδομένο ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών αιμοκάθαρσης καταβάλλονται προσπάθειες εξυπηρέτησης των ασθενών μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.
Παράλληλα, αναφέρει πως έχουν γίνει διαβήματα για τη μεταφορά ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας προς το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για την εξυπηρέτηση ασθενών που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση, λόγω του ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχει αυξημένη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών.

Ωστόσο, καταλήγει, δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους ασθενείς.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου