Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Βομβιστική επίθεση με 12 νεκρούς στο Ιράκ

Ενας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί μέσα σε καφενείο στην πόλη Μπαλάντ, 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι ενέργειες αυτού του είδους φέρουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αλ Κάιντα, που θεωρεί τους σιίτες άπιστους. 

Η βομβιστική επίθεση στην Μπαλάντ σημειώνεται 40 ημέρες έπειτα από μια σχεδόν πανομοιότυπη ενέργεια με στόχο το ίδιο κατάστημα. "Μου έφεραν τη σορό του εξαδέλφου μου. Ηταν εντελώς απανθρακωμένη και δύσκολο να αναγνωριστεί", δήλωσε ο Αμπντάλα αλ Μπαλντάουι.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις εναντίον μελών μιας υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση παραστρατιωτικής ομάδας, γνωστής ως Σάχουα, που είχε βοηθήσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ να καταδιώξουν την αλ Κάιντα το 2007. Τρία μέλη της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε έναν δρόμο νότια της Βαγδάτης, στη Γιουσουφίγια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βία στο Ιράκ, μεγάλο μέρος της οποίας αποδίδεται στην αλ Κάιντα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους φέτος, σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση Iraq Body Count. Η αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ ανέφερε ότι σχεδόν 900 άμαχοι σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα τον Σεπτέμβριο. Νωρίτερα, άγνωστοι ένοπλοι δολοφόνησαν δύο Ιρακινούς τηλεοπτικούς δημοσιογράφους καθώς μαγνητοσκοπούσαν εικόνες στην Μοσούλη.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου