Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ερευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό των οπαδών της 'Αιντραχτ

Οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ηλικίας 25 μέχρι 27 χρόνων, γιορτάζοντας με αλκοόλ τη νίκη της ομάδας τους σε μπυραρία της Πάφου προκάλεσαν φασαρία και, προφανώς, εκνευρισμό σε κάποιους συμπατριώτες μας.

Ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας αναγκάστηκε να τους διώξει. Οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας επιβιβάστηκαν σε ταξί μεθυσμένοι και στη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου γύρω στη 01:40 δέχτηκαν επίθεση από άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, που τους χτύπησαν και τους τραυμάτισαν.

Μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μετέβησαν στην σκηνή και εντόπισαν τους πέντε Γερμανούς έξω από το ταξί και τον ένα πεσμένο στο έδαφος. Όλοι διακομίσθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και σύμφωνα με τους επί καθήκοντι ιατρούς οι δύο αρνήθηκαν να εξεταστούν, ο ένας υπέστη θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κοπή του τένοντα του στο αριστερό χέρι, ο άλλος δεν έφερε κανένα τραύμα και ο τελευταίος υπέστη κάταγμα ρινικού οστού.

Οι τραυματίες αφού υποβλήθηκαν σε αξονική τομογραφία και ακτινογραφικό έλεγχο και σε περιποίηση και περίθαλψη των πληγών τους, έγινε εισαγωγή τους στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Πάφου για περεταίρω παρακολούθηση και θεραπεία.

Σύμφωνα με τον αστυνομία, οι Γερμανοί τραυματίες παρέμειναν για νοσηλεία μέχρι το μεσημέρι και απελύθησαν.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Βοηθός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου Μάριος Φιλίππου σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι πέντε Γερμανοί φίλαθλοι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μεταφέρθηκαν σε κατάσταση μέθης, στις 2 τα ξημερώματα. Κατά την παραμονή τους στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών προξένησαν φασαρίες στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, χωρίς ωστόσο υλικές ζημιές. Φωνασκούσαν, παρενοχλούσαν τους άλλους ασθενείς και δεν υπάκουαν στις οδηγίες του προσωπικού, είπε.

Ερευνα της αστυνομίας Πάφου
Τα κίνητρα που οδήγησαν στη συμπλοκή οπαδών της γερμανικής ομάδας Άιντραχτ Φρανκφούρτης με άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, σε συνδυασμό με κάποιες καταθέσεις που έχουν ληφθεί, διερευνώνται από την αστυνομία, δήλωσε στην Πάφο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Νίκος Τσαπής, προσθέτοντας πως η αστυνομία διερευνά υπόθεση επίθεσης με βαριά σωματική βλάβη και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Από μαρτυρία που έχει εξασφαλίσει η αστυνομία, είπε, φαίνεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυκτα, μια ομάδα από πέντε πρόσωπα, που είναι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μετέβησαν σε συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής στην πόλη της Πάφου, και αφού κατανάλωσαν ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών προκάλεσαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο κέντρο κάποια ανησυχία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που περιήλθε το περιστατικό στην αντίληψη της αστυνομίας άρχισαν έρευνες και διερευνώνται τα κίνητρα και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβηκε το περιστατικό.

θα ληφθούν, κατέληξε ο κ. Τσαπής, «όλες εκείνες οι καταθέσεις που χρειάζονται με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου