Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αναστασιάδης: O κίνδυνος πλήρους χρεωκοπίας έχει παρέλθει

Υστερα από επτά μήνες σκληρής δοκιμασίας, εφαρμογής μέτρων και αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων της Κύπρου έναντι των δανειστών της, ο κίνδυνος πλήρους χρεωκοπίας έχει παρέλθει, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία στα εγκαίνια της τριακοστής-όγδοης Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης.

Πρόσθεσε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος, εκφράζοντας ωστόσο την βεβαιότητα ότι, με αποφασιστικότητα και εργατικότητα θα καταστεί εφικτή η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση πράττει όσα επιβάλλεται να γίνουν και λαμβάνει γενναίες αποφάσεις, για επανεκκίνηση της οικονομίας, εκσυγχρονισμό του κράτους και επαναφορά της Κύπρου σε τροχιά ανάπτυξης.

Ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η δημιουργία ενός κράτους ευέλικτου, αποτελεσματικού και φιλικού προς τον πολίτη και την επιχείρηση, ελκυστικού για επενδυτές.

Εξήγγειλε μάλιστα ότι θα ηγηθεί εκστρατείας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με σειρά αποστολών σε χώρες στρατηγικής σημασίας.

Εξάλλου σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων της Κρατικής Εκθεσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους διοργανωτές για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, που δείχνει -όπως είπε- το πείσμα, την θέληση και την αποφασιστικότητα να πάμε μπροστά και να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Το λέω, ανέφερε, με ιδιαίτερη συγκίνηση, διότι είδα ένα σωρό τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν την ελπίδα.

Αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί και δώσει τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες, πρόσθεσε, δεν είμαστε μακριά από το νέο μεγάλο θαύμα.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου