Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τουρκοκύπριος έφερε αφορολόγητα τσιγάρα

Με μεγάλες ποσότητες αφορολόγητων καπνικών προϊόντων «πιάστηκε» χθες  στη Λεμεσό 36χρονος Τουρκοκύπριος.

Οι πληροφορίες που αξιολογήθηκαν από την Αστυνομία έκαναν λόγο για ένα κατάμεστο βαν με παράνομο φορτίο τσιγάρων, προς διάθεση στην αγορά.

Το όχημα του Τουρκοκύπριου ανακόπηκε για έλεγχο και εντοπίστηκαν σε στοίβες στο εσωτερικό του 3.121 κούτες τσιγάρων διαφόρων μαρκών, 156 μεγάλα πακέτα καπνού και 10 συσκευασίες πούρων. Είναι ενδεικτικό πως στα καπνικά προϊόντα που παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς δεν υπήρχαν ούτε οι συνήθεις σημάνσεις-προειδοποιήσεις στην ελληνική και τουρκική που απευθύνονται στους καπνιστές για τους κινδύνους του καπνίσματος.

Εκτός του παράνομου φορτίου, ο 36χρονος καταγγέλλεται και για σωρεία τροχαίων παραπτωμάτων, αφού οδηγούσε χωρίς άδεια και ασφάλεια, ενώ το κλειστό φορτηγάκι του δεν έφερε ούτε πινακίδες.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα του Τελωνείου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς από την διαφυγή δασμών για τα συγκεκριμένα καπνικά προϊόντα το κράτος θα έχανε ποσό μεγαλύτερο των 100 χιλιάδων ευρώ. 

Ο συλληφθείς που αύριο θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο, δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές, αρνείται να κατονομάσει την προέλευση των παράνομων προϊόντων, τους παραλήπτες και τους συνεργάτες του.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου