Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για το Κουβέιτ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, αναχωρεί την ερχόμενη Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Εμίρη, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και ομιλία σε επιχειρηματικό φόρουμ, όπως επίσης και υπογραφή αριθμού συμφωνιών.

Κατά την πρώτη μέρα της παραμονής του στο Κουβέιτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον Εμίρη Sabah Al- Ajmad Al-Jaber Al-Sabah και ακολούθως θα υπογραφτούν συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, κατά την πρώτη μέρα των επαφών του, χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής του Κουβέιτ. Επίσης, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Kuwait Finance House.

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ακολούθως, θα έχει συνάντηση με την Αρχή Επενδύσεων του Κουβέιτ (Kuwait Investment Authority), καθώς και με την εταιρεία KIPCO (Kuwait Project Company Holding).

Σε ειδική τελετή, στις 9 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο κράτος του Κουβέιτ κ. Fahad Al Monjil.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης. Στο Κουβέιτ θα μεταβεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με μέλη της Κυβέρνησης του Κουβέιτ.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίων, καθώς και με τον Υπουργό Εμπορίου, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου, ο οποίος αναπληροί τον Υπουργό Οικονομικών του Κουβέιτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου.

Source :  http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου